Reactie Fellaini helpt Wilmots een handje: "De coach heeft geschreeuwd tijdens de rust"

Fellaini helpt Wilmots een handje: "De coach heeft geschreeuwd tijdens de rust"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veel waarnemers vroegen zich af waarom Marouane Fellaini er niet vanaf het begin bij liep. De middenvelder is met zijn présence een enorm wapen. En hij haalde zijn gram door met een knappe kopbal de 1-1 op het bord te zetten en verder ook de strijd te leveren die België nodig had.

Johan Walckiers in Belo Horizonte

De inbreng van Mertens en Fellaini zorgde voor een transformatie bij de Duivels. Diepgang en kracht werden in de ploeg gedropt en daarmee werd de verdedigende stelling van Algerije eindelijk doorbroken. Maar het verschil met de eerste helft was te groot. "We hebben inderdaad niet echt super gespeeld die eerste helft", gaf Fellaini toe. "Maar paniek heb ik eigenlijk nooit gehad."

En dat is wel een groot verschil met vroeger, want zowat elke speler gaf aan dat er geen paniek was. "Waarom? We hebben altijd al het verschil in de tweede helft kunnen maken. We waren in de eerste misschien wel wat te nerveus, maar dat is normaal als je een eerste keer zo'n match speelt. We hebben onszelf echter terug in de match geknokt."

Basisplaats? De ploeg is het belangrijkste

En dat was voor een groot deel aan de rijzige middenvelder te danken. Zijn goal was maar één onderdeel van wat hij bijbracht. En een flinke sollicitatie dus naar een basisplaats tegen Rusland. "Op dit moment maakt dat allemaal niet uit", dreunde hij de groepsleuze af. "De ploeg is het belangrijkste en de coach maakte zijn keuzes."

Die coach had tijdens de rust trouwens een fikse bolwassing in huis voor zijn spelers. "Hij heeft geroepen ja. Hij heeft gezegd dat we veel te langzaam speelden en dat er meer voorzetten vanaf de flanken moesten komen. En ik moest mee naar voor. Het doet me natuurlijk wel iets dat ik scoorde. Heel mijn familie zat in de tribune. Ze zijn speciaal voor mij naar hier gekomen", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties