Reactie Kompany: "Twee, drie jaar geleden was ik niet zo zeker geweest"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Kompany: "Twee, drie jaar geleden was ik niet zo zeker geweest"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels domineerden vanavond de volledige wedstrijd tegen een stug verdedigend Algerije. Na de snelle 0- 1 zaten de Algerijnen in een zetel. Toch panikeerde Vincent Kompany niet.

Sander De Graeve in Belo Horizonte

Vooral de eerste helft hadden de troepen van Wilmots het lastig. "De eerste vijftien minuten hadden we het moeilijk en we slikten dat doelpunt op het moment dat we net in beter in de match kwamen. Verder hadden we het steeds onder controle. We stonden heel goed en gaven haast niets weg."

Het balbezit was indrukwekkend, maar veel kansen kwamen er niet. "We geraakten er moeilijk doorheen, enkel van op afstand konden we in de eerste helft dreigen. Toen ze op voorsprong kwamen zakten ze nog verder terug. De penalty was terecht." Het veld hielp ook niet. "Het was iets te droog, waaraan dat lag weet ik niet, maar het is in het nadeel van een ploeg als de onze."

We kunnen op elk moment gevaarlijk zijn én een resultaat vasthouden

De invallers maakten het verschil in de tweede helft. "Chapeau aan de invallers, dat was ook in de kwalificatiecampagne al het geval. Hoeveel keer hebben ze ons niet gered? Denk maar aan Mirallas in Servië. Er zijn zoveel wedstrijden geweest waar invallers het verschil maakten."

Aan een doemscenario dacht Kompany niet. "Neen, maar twee of drie jaar geleden had ik daar misschien wel aan gedacht. We hebben al zo vaak op de momenten dat het nodig was die belangrijke goals gemaakt, dat typeert onze ploeg. We kunnen op elk moment gevaarlijk zijn én een resultaat vasthouden."

Opvallend was dat de hele bank betrokken werd bij het typische groepsmoment voor de match. "Dat was een gezamenlijke beslissing, hopelijk wordt het een traditie bij ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties