Reactie Wilmots: "Ze hebben schrik van ons!"

Robby Morren
Robby Morren
| 50 reacties
Wilmots: "Ze hebben schrik van ons!"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots heeft de Rode Duivels naar hun eerste zege op dit WK geleid. Na een moeilijke eerste helft haalden de Belgen een 0-1 achterstand op. "Tijdens de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat we zouden scoren en winnen!"

Manu Gonzalez en Robby Morren in Belo Horizonte

"Ik heb gekozen om te starten met een opstelling die op balbezit kan spelen. Uit de wedstrijd tegen Tunesië hadden we geleerd dat we geduld moesten hebben", verklaarde de coach zijn keuzes.

De eerste helft was bijzonder lastig voor de Belgen die op achterstand kwamen. "Het is jammer dat we een kleine fout maakten waardoor we op achterstand kwamen. Verder heeft Courtois niet één bal moeten pakken. We hadden enkele kleinere mogelijkheden, maar het was heel moeilijk om de openingen te vinden."

De Rode Duivels trokken met de hoofdjes omlaag richting kleedkamer. "Tijdens de rust had ik het gevoel dat de jongens teneergeslagen waren. Ik heb hen gezegd dat we zouden scoren en zouden winnen. Naarmate de wedstrijd vorderde raakten de Algerijnen steeds vermoeider."

Het scenario is perfect verlopen

"Wij zijn de ploeg die het snelst kan counteren en dat ontdekken onze tegenstanders ook wel als ze ons analyseren. Zelf had ik verschillende scenario's in mijn hoofd. We konden snelheid brengen via de flanken ofwel fysieke kracht. Uiteindelijk hebben wij 6 kansen gehad en zij 1. Op dit niveau is dat goed. Ik wil mijn spelers feliciteren voor de mentaliteit die ze aan de dag hebben gelegd."

Het was opvallend hoe fel Algerije terugzakte. "Onze tegenstanders krijgen meer en meer schrik van ons. Net daarom moeten wij geduld opbrengen tijdens de wedstrijd. Het scenario is perfect verlopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties