Reactie Dembele: "En nu met minder druk tegen Rusland"

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Dembele: "En nu met minder druk tegen Rusland"
Foto: © Photonews

Moussa Dembele noemt de overwinning tegen Algerije 'superbelangrijk'. De Rode Duivels kenden een bijzonder moeilijke eerste helft tegen de Algerijnen, maar bogen een achterstand om in een 2-1 zege. Volgens Dembele kan België nu toch met wat minder druk tegen Rusland voetballen.

Robby Morren in Belo Horizonte

"De overwinning was top natuurlijk. We kenden een moeilijk wedstrijdbegin. Zij stonden op hun zestienmeter en we konden er heel moeilijk doorheen komen en door een foutje van ons kwamen ze op voorsprong. Ze gingen achteruitleunen en het was gewoon heel erg moeilijk."

"In de tweede helft probeerden we opnieuw die gaten te zoeken. De coach had gezegd dat we gingen proberen wat te forceren met de lange bal toen Marouane inviel en dat heeft heel goed uitgepakt. We kregen meer en meer vertrouwen en in de tweede helft voetbalden we goed. De jongens die invielen hebben het geweldig gedaan en hebben ons aan de overwinning geholpen."

Op een andere manier voetballen met Fellaini

De middenvelder werd na 65 moeten vervangen door Fellaini. "Ik wilde natuurlijk graag doorspelen. De coach zei me om gewoon mijn ding te doen en dat ik de bal goed bijhield, maar tijdens de rust had hij aangekondigd dat, als het niet zou lukken, Marouane zou invallen en we op een andere manier zouden proberen te spelen. Dat is goed uitgepakt. Dries is ook heel scherp ingevallen en ook Divock. Het waren gouden wissels."

Dembele incasseerde tijdens de partij een elleboogstoot van Bentaleb, zijn ploegmakker bij Tottenham. De Algerijn mocht opgelucht ademhalen dat hij geen rood karton onder de neus kreeg. "Ik kreeg inderdaad een elleboogje van Bentaleb, mijn copain. Ik zei er wel iets van op het veld tegen hem, maar ik ken hem en hij doet zulke dingen normaal niet met opzet."

"Die eerste zege is superbelangrijk. Als je je eerste wedstrijd wint, groeit het vertrouwen in het tornooi. We zijn heel blij met die overwinning. Nu kunnen we toch met iets minder druk tegen Rusland voetballen met drie punten op zak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties