Ma Vertonghen leeft intens mee: "Vreesde dat Jan de pineut zou worden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 13 reacties
Ma Vertonghen leeft intens mee: "Vreesde dat Jan de pineut zou worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen leek gisteren tot minuut 70 minuten de antiheld te zullen worden van onze natie na een onachtzame penaltyfout. Gelukkig konden Marouane Fellaini en Dries Mertens voor de ommekeer zorgen. "Dit bespaart mij en Jan een slapeloze nacht", vertelt mama Vertonghen.

Halverwege de eerste periode sloeg het onheil toe. Onze nationale linksachter ging aan tegenstrever Sofiane Feghouli hangen waarna de scheids niet anders kon dan het leer op de stip te leggen. "Al die tijd vreesde ik dat Jan de pineut zou worden", vertelt Ria Mattheeuws in Het Nieuwsblad. Wie wil dat op zijn geweten hebben? Een nederlaag op het WK tegen de zwakste tegenstander van de groep?"

Toch kan ze als 51-jarige moeder weinig doen aan de emotionele belasting die op haar zoon rust. "Als het slecht gaat, kan ik soms echt medelijden hebben. Jan staat mentaal gelukkig stevig in zijn schoenen, maar die strafschop zou hem toch lang achtervolgd hebben. Niet dat ik hem depressief aan de lijn zou hebben gekregen, maar ik had hem toch moeten opmonteren. Nu zal het een veel plezanter Skype-moment worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties