Vertonghen slaat mea culpa: "Verkeerde inschatting van mij"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Vertonghen slaat mea culpa: "Verkeerde inschatting van mij"
Foto: © Photonews

Jan Vertonghen heeft er enkele moeilijke dagen opzitten. De verdediger beging tegen Algerije een onnodige strafschopfout en slaat mea culpa. "Ik had dat niet mogen doen."

Robby Morren in Mogi das Cruzes

"Ik had die speler niet moeten vastpakken. Het was een verkeerde inschatting van mijn kant. Het heeft natuurlijk heel veel geholpen dat we die wedstrijd wonnen. Ik ben niet naar Dries en Marouane gestapt om hen te bedanken, maar zij weten wel dat de winst heel belangrijk was voor mij om het tornooi verder door te komen. Nu ben ik het eigenlijk al zo goed als vergeten."

De verdediger trekt lessen uit de fase. "Ik mag dit niet meer doen, maar het was gewoon een reactie doordat ik zag dat Vincent die bal liet lopen. Ik had het niet moeten doen en gewoon voor Feghouli moeten staan en in het andere geval had ik hem moeten laten lopen."

Door die fase heeft Vertonghen al één gele kaart achter zijn naam staan. "Natuurlijk had ik liever geen gele kaart, maar daar heb ik nog niet echt bij stilgestaan. Ik ken de regels, maar ik ga er niet anders door spelen de komende matchen. Dat zou de trainer ook niet willen. Er zijn nog genoeg jongens die op die positie kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties