WK-dagboek 18: Gesprongen trommelvliezen en hoog bezoek op het vliegtuig

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
WK-dagboek 18: Gesprongen trommelvliezen en hoog bezoek op het vliegtuig
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com zit een hele maand aan de andere kant van de wereld voor het WK. Het relaas van de redacteurs kan je volgen in dit dagboek. Vandaag kwamen we danig onder de indruk van Brazilianen én Chilenen in Belo Horizonte.

Sander De Graeve in Belo Horizonte en Salvador

We maakten het mee in de openingsmatch, een wedstrijd van gastland Brazilië is niet te vergelijken met gelijk welke andere wedstrijd op dit WK. In Belo Horizonte ging de decibel meter enkele keren flink boven de honderd. Ook de Chilenen lieten zich niet doen, maar tegen het indrukwekkende volkslied van Brazilië konden ze niet op.

De Chilenen blonken dan weer uit met hun persmeute. In de perszaal steeg plots een rumoer van jewelste op. Een Chileense radio-journaliste (en model) steunde haar land op een alternatieve manier. Zet daarbij een bende journalisten die al meer dan twee weken weg zijn van huis en het rekensommetje is snel gemaakt. Ze zou het zich nog beklagen,die Jhendelyn Núñez, want plots wou iedereen een interview met haar.

Voetbal was er gelukkig ook nog te zien vandaag, Brazilië-Chili was voorlopig één van de beste, zo niet dé beste, wedstrijden op dit WK. Brazilië ging verdiend door dankzij een sterke Julio César, maar lang konden we niet genieten van het Braziliaanse feestje.

De vlucht moest gehaald worden, ziet u. Een race langs de - niet op tijd afgewerkte - wegen van Belo Horizonte volgde. Éénmaal aangekomen op de luchthaven nog een probleem, het paspoort lag nog in de koffer die we achter lieten in São Paulo. Gelukkig zijn ze in Brazilië wat binnenlandse vluchten betreft wat losser, met de gewone identiteitskaart lukte het ook.

Op de vlieger kregen we nog een verrassing. Bonfim Dante, ex-Standard en enkele uren eerder nog op de bank bij Brazilië, vloog mee naar Salvador. De Brazilianen kregen een dagje vrij en de verdediger besloot zijn geboortestad te bezoeken. Na een vertraging wegens een overvloed aan selfies konden we eindelijk vertrekken. In Salvador wacht dinsdag de wedstrijd tussen de VS en België. U kan alles uiteraard blijven volgen op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties