Reactie Vertonghen: "Dit Argentinië wordt geen wereldkampioen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Vertonghen: "Dit Argentinië wordt geen wereldkampioen"
Foto: © Photonews

Argentinië knikkerde vandaag dankzij een goal van Higuaín België uit het tornooi. De Argentijnen maakten echter geen grote indruk, volgens Jan Vertonghen eindigt hun verhaal in de volgende ronde tegen, waarschijnlijk, Nederland.

Sander De Graeve in Brasília

"Dit Argentinië wordt geen wereldkampioen, niet op deze manier. Dat kan niet, er zijn sterkere landen op dit tornooi", was een teleurgestelde Vertonghen achteraf duidelijk. Hij heeft zijn WK-finale immers al in zijn hoofd. "Volgens mij wordt het een finale tussen Duitsland en Nederland."

Vertonghen was één van de beteren. "Ja, dat doet er nu niet toe, hé. Ik vind het vooral jammer dat we niet konden laten zien waartoe we in staat zijn." Het meeste gevaar kwam van voorzetten van de linksachter, maar de flanken werden niet genoeg benut.

Blij dat ik zo minder seizoen kon beëindigen

"Argentinië zette die flanken ook vast, de ruimte lag bij Axel op het middenveld omdat Messi niet mee verdedigde." De Argentijnen zaten ook in een zetel na die snelle goal. "Liever een snelle dan een late tegengoal, nu hadden we nog de tijd om het eventueel recht te zetten."

Vertonghen ging diep tegen de VS en bleef nu ook fysiek overeind. "Ik moest blijven doorgaan natuurlijk, we hadden de wissels nodig op het aanvallende vlak." Vertonghen blikt toch tevreden terug op zijn tornooi. "Ik begon slecht met die penalty, maar ik kwam erdoor. Na een minder goed seizoen ben ik blij dat ik nog zo heb kunnen eindigen."

Nu trekt Vertonghen even op een welverdiende vakantie. "Ik kan beginnen boeken, ik moet enkel nog beslissen waar ik heen wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties