Keeperswissel voor penalty's: niet uniek!

Keeperswissel voor penalty's: niet uniek!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Keepers wisselen speciaal voor strafschoppen, het lijkt een uniek gegeven dat Louis van Gaal uit zijn hoge hoed toverde. Maar hij is niet de eerste die het deed.

Tim Krul werd tijdens de verlengingen opgewarmd, om in te komen voor de strafschoppen tegen Costa Rica. En er meteen twee te pakken en zo - samen met Louis van Gaal - de held van de natie te worden: naar de laatste vier, met dank aan een geniale wissel.

Uniek is het echter niet, want in het verleden gebeurde het al meermaals dat een trainer een wissel doorvoerde voor de strafschoppen. Zo deed Hein Vanhaezebrouck het als coach van Kortrijk in de 1/16e finales van de Beker van België tegen Antwerp. "Het was gewoon logisch. Van Hout was zoveel grote dan Keet en had het seizoen ervoor al bewezen strafschoppenspecialist te zijn", aldus de huidige oefenmeester van de Buffalo's in Het Nieuwsblad.

Maar ook in een veel verder verleden werden al eens goalies gewisseld voor de strafschoppen. Zo was er in 1996 het mirakel van Castel di Sangro, toen een club promotie afdwong in Italië met dank aan een keeperswissel. Held van de dag toen: Pietro Spinosa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties