Fandag Essevee, anders bekeken: "Talent laten spelen als Duitsland, niet als Brazilië"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Fandag Essevee, anders bekeken: "Talent laten spelen als Duitsland, niet als Brazilië"
Foto: © Photonews

Gisteren hield Zulte Waregem zijn jaarlijkse fandag. Het Regenboogstadion is nog een bouwwerf, dus werd uitgeweken naar de Hippodroom enkele honderden meters verder. Spelers, trainer en CEO hebben er alvast vertrouwen in dat ook dit jaar een boerenjaar kan worden. Een impressie.

Aernout Van Lindt in Waregem

Het weer: uitstekend

Laat ons beginnen bij het begin. Het weer was uitstekend. De hele dag regende heel het land zichzelf in een hoopje ellende, maar in Waregem kwam de zon vrolijk piepen. Niet te warm, maar toch ijsjesweer voor de kleintjes. Meer moet dat soms niet zijn, al had ook een drash national de feestvreugde moeilijk kunnen stoppen.

De ambities: blakend

Zulte Waregem zit letterlijk en figuurlijk in een bouwjaar. Een nieuw stadion wordt gebouwd, heel veel nieuwe spelers moeten worden ingepast. En toch is er nog ambitie bij CEO en trainer.

Willy Naessens was alvast duidelijk: "Ik dank de supporters voor hun steun de voorbije jaren en hoop dat ze wat begrip gaan tonen de komende jaren tijdens de bouw van het stadion. Binnen twee-drie jaar moet alles af zijn en voor dit seizoen ambiëren we alvast play-off 1."

Ook Francky Dury liet zich niet onbetuigd: "We zijn een paar spelers kwijt met Kums en Hazard onder anderen, maar we krijgen ook veel talentvolle spelers bij. Het is nu zaak om te proberen dat talent te laten voetballen als Duitsland en niet als Brazilië."

De locatie & randaccomodatie: heerlijk

Zo'n hippodroom heeft voor- en nadelen. Maar Francky Dury op een dubbele sulky derde zien worden, daar blijven de fans ook na een ploegvoorstelling nog eens voor op locatie. Geniaal momentje was toen gewezen Miss België Justine Jonckheere even in de war was en Plet en Ekangamene door elkaar haalde op het podium.

Geluid: supporters in vorm, vooral voor Benteke en Hazard

Optreden in open lucht, het is nooit makkelijk. Zeker als je geen monitors hebt om je eigen geluid te checken. Agnes Monika van The Voice deed haar uiterste best, maar het geluid van de fans kwam toch vooral toen de spelers werden voorgesteld.

En het grootste lawaai was er voor de broertjes van Hazard en Benteke. Van hen wordt veel verwacht. Kan Dury ook bij hen 'aan de voornaam' werken?

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties