De leegte na Stevie G: wie wordt de nieuwe aanvoerder van Engeland?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
De leegte na Stevie G: wie wordt de nieuwe aanvoerder van Engeland?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Gerrard heeft aangekondigd dat hij stopt als international. Engeland is op die manier niet alleen een boegbeeld, maar ook de aanvoerder kwijt. Wie moet de middenvelder opvolgen?

Door Cédric De Volder

"Het is voor mij een droevige dag omdat ik besef dat ik het nationale shirt van Engeland nooit meer zal aantrekken", klonk het uit de mond van Steven Gerrard. The Three Lions sluiten op die manier een hoofdstuk af op een dieptepunt. Het nationale team maakte op de FIFA-ranking immers wederom een vrije val en is amper zeven stekjes verwijderd van de slechtste ranking (plaats 27 in 1996, nvdr.) ooit.

Over het Kanaal wordt dan ook gespeculeerd omtrent de opvolging van Gerrard. Het is nu aan de jeugd om Engeland eindelijk de langverwachte successen te schenken. Al zal de nieuwe aanvoerder stevig in zijn schoenen moeten staan. De nationale ploeg staat tijdens elk toernooi - lees: na elke vroegtijdige uitschakeling - wel eventjes in het oog van de storm. Onze redactie lijst alvast enkele mogelijke kandidaat-aanvoerders op.

Wayne Rooney

Wayne Rooney ligt in pole position om de aanvoerdersband over te nemen van Gerrard. De aanvaller van Manchester United is niet alleen de grootste naam in de Engelse selectie, maar heeft ook ervaring zat. De aanvaller telt nog maar 28 lentes en heeft dus nog enkele uitstekende jaren voor zich liggen. Bovendien beschikt Rooney ook over de nodige ervaring. Zijn teller staat al op 95 interlands en met the Red Devils won hij al talloze prijzen.

Joe Hart

Ook Joe Hart wordt in Groot-Brittannië getipt als potentieel materiaal om de troepen te leiden. De doelman speelt bij Manchester City op het hoogste niveau en is bovendien joviaal in de omgang. Enig probleem: zijn kwaliteiten zijn niet onomstreden. Hij moest zijn basisplaats bij the Noisy Neighbours afgelopen seizoen al eventjes afstaan na foutjes. "Engeland heeft op dit moment geen topdoelman", is bovendien een quote die nooit ver weg is.

Gary Cahill

Dan lijkt Gary Cahill meer kans te maken op de aanvoerdersband. De verdediger verzamelde dan wel nog maar 27 caps bij de nationale ploeg, maar is wel dé toekomstige leider van de Engelse verdediging. Bovendien is dat een rol die de verdediger - na het vertrek van David Luiz naar Paris Saint-Germain - ook bij Chelsea zal moeten op zich nemen. Dus waarom niet meteen de band overnemen bij de nationale ploeg?

Maar dat is niet alles. Ook de namen van Jack Wilshere en Daniel Sturridge worden al naar voren geschoven om de leegte na Gerrard op te vullen. Zelfs Adam Lallana - toch een lichtpuntje bij de Engelsen in Brazilië - lijkt kans te maken op de aanvoerdersband. Al lijkt het ons logisch dat één van drie eerder genoemde namen het uiteindelijk zal halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties