Zusterclubs Standard zijn steeds meer Luiks getint

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Zusterclubs Standard zijn steeds meer Luiks getint
Foto: © photonews

Met de overgang van Rodrigo Rojo naar Ujpest vertrok dinsdag een zoveelste speler die niet voldeed voor de hoofdmacht van Standard. Inmiddels dikt het lijstje met spelers dat naar een van de zusterclubs uitweek almaar aan. Onze redactie zette ze voor u kort op een rij.

Standard mag overduidelijk de hofleverancier van Charlton Athletic genoemd worden. Deze zomer alleen al verkasten met de Roemeen George Tucudean, de Israëliër Tal Ben Haim en onze landgenoot Yoni Buyens drie Luikenaars naar the Championship. Bij de Londense tweedeklasser lopen deze heren echter nog een aantal ex-Rouches tegen het lijf.

Ook vorig seizoen al trokken roodhemden het Kanaal over. Middenvelders Anil Koç en Astrit Ajdarevic, doelman Yohann Thuram (inmiddels terug) en de bekendste van allemaal Reza Ghoochannejhad. De Iraanse aanvaller speelde zich in de kijker tijdens het afgelopen WK. Nieuwbakken coach Bob Peeters snakt nu al naar het einde van de transferperiode.

Hongarije

Maar er zijn natuurlijk nog andere netwerkclubs van topman Roland Duchâtelet. De eerdere genoemde Rojo verhuist naar het Hongaarse Ujpest waar ook al ene Nebojsa Kosovic rondloopt. De Montenegrijnse belofteninternational werd voorbije winter aangetrokken en meteen uitgeleend. De Belgische vicekampioen ziet in de middenvelder een optie voor de toekomst.

Nog bij de Hongaren  - waar zoon Roderick Duchâtelet de plak zwaait - stalde de club uit de Vurige Stede Simon Ligot. De jonge Belgische rechtsachter kon vorig seizoen geen plek in de kern van Guy Luzon afdwingen en mocht bij de Hongaren wat speelminuten opdoen. Deze mercato keerde Ligot terug naar de heimat waar hij vooralsnog met de beloften meetraint.

AD Alcorcon en Carl Zeiss Jena

Ook in Spanje en Duitsland heeft de kapitaalkrachtige voorzitter wel een clubje zitten. Aan de Spaanse tweedeklasser AD Alcorcon werd vorig seizoen Dudu Biton uitgeleend, net als de Fransman Jason Buaillon. Laatstgenoemde zal ook volgend seizoen nog te zien zijn in de Segunda Division.

Bij Carl Zeiss Jena tot slot valt tot op heden geen voetballer met een Luiks verleden te bespeuren. De club uit de Duitse deelstaat Thüringen is dan ook in de Regionalliga Nordost oftewel de derde klasse actief. Misschien net te laag gegrepen voor het nu al immense huurlingenkorps van Roland Duchâtelet. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties