Interview Najar voor jaar van bevestiging: "Iedereen kent me nu dus ga ik andere dingen doen"

Najar voor jaar van bevestiging: "Iedereen kent me nu dus ga ik andere dingen doen"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Andy Najar kwam vorig seizoen vanuit het niets als een wervelwind op het toneel verschenen. Dit seizoen staat hij voor de bevestiging. Hij moet het gat dat Massimo Bruno achterliet helemaal overnemen. Maar eerst even overnemen van Anthony Vanden Borre...

Door Johan Walckiers

Najar kreeg wat extra rust na het WK en sloot pas eind vorige week bij de groep aan. In de Supercup zag je er niet veel van, maar volgens de Hondurees is hij nog niet honderd procent in orde. "Pas op, ik ben klaar om te spelen, maar ik heb nog een aantal procenten nodig. Op één week tijd heb je niet alles teruggevonden", vindt Najar zelf.

Maar Andy, op twee weken tijd verlies je toch ook niet zoveel van je conditie?

"De riem is er even afgeweest. Ik heb niet echt veel getraind op vakantie. Een beetje gelopen, maar niet zoveel als anders. Na het WK voelde ik dat mijn lichaam wat rust nodig had, maar na drie dagen ben ik toch weer herbegonnen met lopen."

Je gaat nodig zijn... op de rechtsachter.

"Ik kan er spelen, dat heb ik vorig seizoen al bewezen. En veel opties heeft de coach denk ik niet. Ik ben zowat de enige die er kan spelen. Of ik er graag speel? (aarzelt) Toch liever meer aanvallend hoor."

Over je WK dan. Wat voor gevoel gaf het om daar op het veld te staan?

"Ongelooflijk. Wat een ervaring! Ik heb er nauelijks woorden voor, maar ik heb enorm genoten. Toen ik die eerste keer het veld op kwam, was ik zo nerveus. Nog nooit meegemaakt! Het was iets waar ik van droomde sinds ik vijf jaar was. Toen die droom uitkwam, was het fantastisch."

Wat zei je naaste omgeving?

"Ze herinneren me er altijd aan dat ik als kind over niets anders sprak dan over de 'World Cup'. Thuis hebben ze allemaal op een groot scherm gekeken met familie, vrienden en buren."

Heb je geen spijt dat jullie - net als in Zuid-Afrika - geen enkel punt konden pakken?

"We hebben niet genoeg gedaan, vind ik. We hadden toch ergens één punt moeten pakken. Maar ik heb nog minstens twee WK's voor de boeg. Dan moeten we beter doen."

Maar eerst bevestigen bij Anderlecht.

"Het tweede seizoen is moeilijker. Iedereen kent me nu, dus ga ik andere dingen moeten doen op het veld. Ik train daar nu al op om meer variatie in mijn spel te leggen. Maar schrik heb ik er niet voor. Ik voel me klaar."

Jullie hebben met Suarez een vers wapen.

"Goh, ik train nog maar een weekje mee, maar het druipt er gewoon vanaf dat hij een schitterende speler is. Met ook nog Praet en Mitrovic zijn we aanvallend wel gewapend."

Zijn jullie de favoriet?

"Dat denk ik wel. Als je kampioen wordt, ben je altijd favoriet. Iedereen zal ons willen kloppen."

In de Champions League zullen jullie beter willen doen?

"Voor mij is dat een tweede WK. Vorig seizoen speelde ik enkel tegen Olympiakos mee. Dit keer wil ik er altijd bij zijn. Het zal voor iedereen een test worden. Dat we jong zijn? Dat mag geen excuus zijn."

Tegen wie wil je dan liefst spelen?

"Tegen absolute topteams. (lacht) Nee, geen haalbare kaarten als die er al zijn in de Champions League. Liever tegen teams als Barcelona en Chelsea."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties