Top&Flop Aoulad & gebikkel om Axelle

Aoulad & gebikkel om Axelle
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Topzonde van de week: Ira

Zeven zonden in een weekend? Zelfs charmezanger Christoff De Bolle zou dat wat veel vinden. Maar een topzonde uitlichten, dat moet dan weer wél kunnen. We kiezen deze week voor Ira, in de volksmond gramschap of woede geheten.

Haalde dit weekend zijn gram: Mohammed Aoulad. Op uitleenbeurt van Anderlecht werd hij de pispaal van de Carolo's, twee jaar later kon hij in Charleroi gaan juichen na een glansprestatie zonder weerga: twee doelpunten en een assist, en zo de match helemaal gekeerd en 6 op 6 voor de Kemphanen van Westerlo.

Topdeugd van de week: Caritas

Net zoals er zeven zonden zijn, zijn er ook zeven deugden. Een daarvan: caritas. U kent dat misschien wel: liefde of naastenliefde. In dit geval liefde van supporters voor hun ploeg, of zelfs voor de tegenstander. De fans gaven dit weekend weer een aantal mooie voorbeelden.

Op Mambourg gaven de supporters van jetje toen ze 2-0 voorstonden, maar ook toen ze 2-3 achterkwamen. Die van Lokeren maakten veel kabaal, maar het mooiste moment kwam op Jan Breydel. We hebben het niet over Axelle, maar wel over de bezoekende fans en hun spandoek om Vladan Kujovic een hart onder de riem te steken. Knap!

Spitsen met een neus voor goals

Driewerf hoera moeten we verder stilaan zeggen over de manier waarop bepaalde teams - zelfs als ze minder voetballen - de punten weten binnen te rijven. Anderlecht was niet goed aan de Zee, maar met Mitroarez of Suavic of hoe u het ook wil noemen staan er wel twee spitsen voorin die aan 1 kans genoeg hebben voor 1 doelpunt.

Depoitre toonde in een tweede helft bij AA Gent dat hij wel degelijk een aanwinst is, Junior Dutra heeft Hamdi Harbaoui helemaal doen vergeten in 90 minuten. Of eigenlijk al in 26 seconden, faut-le-faire.

FLOP

Flopzonde van de week: Gula

Gula, ook wel gulzigheid genoemd, is ook een vreselijke hoofdzonde. Het staat ook voor onmatigheid, je niet kunnen inhouden als het ware. De man die dit weekend hoofdzonde tot een bijna letterlijk gegeven maakte was ene Karim Belhocine.

Hij ging er letterlijk zijn kop voorleggen, voor misschien wel de domste strafschopfout aller tijden in de Jupiler Pro League. Goede tweede dit weekend: Tambe, die wat knullig Tony Watt onderuitschoffelde in de absolute slotfase van Kortrijk - Standard. Puntje kwijt, want Bia is geen Santini: raak, die elfmeter.

Flopdeugd van de week: Fortitudo

Moed en sterkte, het is iets wat we Yves Vanderhaeghe graag willen toejuichen. KV Kortrijk lijkt namelijk letterlijk én figuurlijk niet klaar voor de start van het nieuwe seizoen. De voorbereiding was al niet om over naar huis te schrijven, maar in twee matchen liep het ook niet echt. 0 op 6 is dan ook logisch, al had het - zeker tegen Standard - ook anders kunnen lopen.

Erger was de Comedy Capers naast het veld: een putje in het veld, dat na een vijftal minuten pas werd gevuld (traagheid?) door een invaller-veldverzorger, omdat de echte veldverzorger op reis is, met gras van naast het terrein. Met verkeerde shirts beginnen, ook al gaf Matton al aan dat zijn kleurenblindheid mogelijk voor problemen zou zorgen, en dan ook nog een heel ballonnenverhaal.

No Axelle, No points

Na "No Sweat, No Glory" heeft Club Brugge er weer een nieuwe slogan bij: "No Axelle, No Points." Club Brugge zelf speelde geen al te boeiende partij, maar won wel met 1-0 dankzij een vrije trap van Refaelov. En misschien ook dankzij Axelle, de 'WK-babe' die de aftrap kwam geven.

Ging zij vrijdag niet ook de aftrap geven bij Oostende - Anderlecht? Neen, dat kon/mocht uiteindelijk niet. Axelle is en blijft van Club Brugge en moest dus kleur bekennen: blauw-zwart in dit geval. En Oostende? Het ging de Mercator in tegen Anderlecht. (Te) Veel gekissebis om een meisje van 17, als u het mij vraagt.

Ongeluksvogel van de week: Sammy Bossut

Ga het als doelman thuis maar gaan uitleggen als je net zeven doelpunten hebt moeten incasseren op drie dagen tijd. En wat voor doelpunten: tegen Soligorsk een aantal schichten, tegen Lokeren misschien het knapste doelpunt van het seizoen - nu al - op retro van Dutra. Meer dan vijf goede reddingen op twee matchen, en toch altijd maar de bal uit de netten gaan rapen: zo wil je als derde doelman op een WK niet terug naar België komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties