Racisme in CL dwingt Uefa tot nieuwe sancties

Racisme in CL dwingt Uefa tot nieuwe sancties
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het strikte anti-racismebeleid van de Uefa houdt ook in dat er gestraft moet worden. Drie clubs uit de Champions League krijgen een sanctie wegens ontoelaatbaar gedrag van hun fans.

De sancties komen er naar aanleiding van racistische uitlatingen of acties van supporters tijdens de voorrondes van de Champions League. Zowel Steaua Boekarest, Maribor als Debrecen moeten het de komende thuiswedstrijd zonder een deel van hun supporters doen. Supporters van Steaua gedroegen zich racistisch tegen het Noorse Stromsgodset, fans van Debrecen ontvouwden een illegale spandoek tegen het Noord-Ierse Cliftonville en aanhangers van Maribor hadden zich dan weer misdragen tegen Zrjinski.

Ook in de Europa League werd er een geval van racisme gesanctioneerd. Het Georgische Chikhura had ook supporters die hun boekje te buiten gingen tegen Neftchi Baku. De Uefa doet zijn uiterste best om racisme in het voetbal te bannen. Naast de vele "say no to racism" campagnes wordt er ook een nultolerantie toegepast. De Uefa krijgt daarbij hulp en bewijzen toegestuurd door FARE:  Football Against Racism in Europe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties