Reactie Van Acker trekt zich niets aan van kritiek: "Bij Cercle moet het niet altijd mooi zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Van Acker trekt zich niets aan van kritiek: "Bij Cercle moet het niet altijd mooi zijn"
Foto: © Photonews

Thibaut Van Acker kreeg zijn basisplaats terug van Lorenzo Staelens na enkele weken op de bank. Het voormalige jeugdproduct van Club Brugge fungeerde mee als slot op de deur bij Cercle. "En nu moeten we tegen die kleinere ploegen vol gas durven gaan."

Cédric De Volder in Brugge

"Dit was een onverhoopt punt", valt Thibaut Van Acker met de deur in huis. "Ik denk dat niemand had verwacht dat we hier alsnog een punt zouden pakken. We startten enorm moeilijk en kregen in de eerste helft eigenlijk geen enkele kans. Hoe dat komt? Ik denk dat we een beetje onder de indruk waren van de omstandigheden. En misschien was er ook wel de schrik om ruimte weg te geven."

Bjorn Engels had alleszins geen lofwoorden over voor de groen-zwarte tactiek. "Het is met hen altijd hetzelfde", aldus de verdediger van Club. "Maar dat is onze kracht", verdedigt Van Acker zijn team. "We hebben al meermaals getoond dat we een blok kunnen neerpoten op het veld. Het moet bij ons niet altijd mooi voetbal zijn, hoor. We zijn geen team dat voor play-off 1 zal strijden."

Slechte eerste helft? Misschien wel schrik om ruimte weg te geven

"We pakken uiteindelijk wel opnieuw een punt", blikt de middenvelder ook terug naar de gelijke spelen tegen KAA Gent en KRC Genk. "Tegen die grotere ploegen speculeren we zuiver op de counter. En die fout maakten we vorige week misschien wel tegen KV Oostende. Tegen de kleinere ploegen moeten we vol gas durven gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties