Diaby en Gounongbe ontluiken in eerste klasse: "Beiden waren een beredeneerde gok"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 17 reacties
Diaby en Gounongbe ontluiken in eerste klasse: "Beiden waren een beredeneerde gok"
Foto: © photonews

We zijn zes speeldagen onderweg en Abdoulay Diaby (23) en Frédéric Gounongbe (26) vechten met elk zes rozen een intense strijd uit om de Gouden Stier. Zat hun ontluiking in de Jupiler Pro League eraan te komen? Dave Peters, die het voetbal in tweede klasse van nabij volgt, vindt van wel.

"Diaby is vorig jaar maanden out geweest", herinnert Peters zich in gesprek met Voetbalkrant.com. "Toen hij terug op het veld stond zag je meteen zijn intelligentie. Bal aan de voet, een goede beweging en een neus voor goals. Voor mij is het geen verrassing dat hij het in eerste klasse ook goed doet. Het was een zekere gok om ervan uit te gaan dat hij ook op het hoogste niveau meekon."

Van Diaby was ik meer overtuigd dan van Gounongbe

De aanvaller van Moeskroen-Péruwelz onderscheidde zich van de rest. "Als hij meedeed, werd al snel duidelijk dat hij een verschilmaker was", gaat Peters verder. "Diaby is een magische voetballer. Zijn teamgenoot Anice Badri kan je soms tachtig minuten niet zien. Dat is meer een man van momenten. Bij Moeskroen had je veel wingerachtige types die naar binnen knijpen. Diaby komt van overal."

Ook bij die andere promovendus Westerlo loopt dezer dagen een topschutter rond. "Er waren een x-aantal clubs uit eerste en tweede klasse die Gounongbe in het vizier hadden. Coaches als Yannick Ferrera en Dennis van Wijk geloven enorm in hem. Het is geen toeval dat hij in alle scoutingsboekjes opduikt."

"Met Ibrahim Somé in duo bij FC Brussels was hij indrukwekkend", aldus Peters. "Die dreiging en présence in de zestien. Gounongbe was ook de kroniek van een mogelijk aangekondigd succesverhaal, al was ik bij Diaby wel wat zekerder. Toch is het mooi dat een Brussels figuur als hij kan gedijen in de Kempen." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties