KRC Genk pakt 'fans' aan

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 80 reacties
KRC Genk pakt 'fans' aan
Foto: © Photonews

Tijdens de wedstrijd tussen KRC Genk en KAA Gent van enkele weken geleden misdroegen enkele 'fans' van de thuisploeg zich in en rond de Cristal Arena. De Limburgers gaan nu optreden.

"We hebben er over nagedacht om het sfeervak te verbieden", klinkt het zelfs bij KRC Genk. "Maar dat gaan we vooralsnog niet doen. We zullen alle personen die we hebben geïndentificeerd tijdens de betreffende wedstrijd de toegang tot het sfeervak ontzeggen."

En dat is lang niet alles. Hieronder kan je de integrale mededeling van KRC Genk nalezen.

Tijdens en na de thuiswedstrijd KRC Genk - AA Gent van vrijdag 22 augustus hebben zich feiten voorgedaan in en rond de Cristal Arena die regelrecht indruisen tegen de waarden van onze familieclub.

Na de feiten werden door politie en parket een aantal betrokken personen geïdentificeerd en een strafrechtelijke procedure opgestart.  Ook de club zelf kan niet anders dan een aantal maatregelen te treffen.

Hoewel de idee werd overwogen om het sfeervak op te heffen, hebben we ervoor gekozen dit vooralsnog niet te doen. Wel wil KRC Genk er alles aan doen om de positieve sfeer in alle vakken van het stadion te doen primeren. Jammer genoeg moeten we daarvoor als club ook optreden tegen gedrag dat niet toelaatbaar is. Het kan immers niet zo zijn dat, wie zich niet aan de afgesproken regels houdt, daar niet wordt op aangesproken..

In eerste instantie zal iedereen waarvan werd vastgesteld dat hij het ondertekende 'Reglement van Interne Orde' overtreden heeft, geen toegang meer krijgen tot het sfeervak. Deze uitsluiting zal ingaan vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Club Brugge op zondag 14 september. Alle betrokken personen worden hierover op de hoogte gesteld door een aangetekend schrijven. De betrokkenen zullen -indien ze dat wensen- een andere individuele plaats in het stadion toegewezen krijgen. Indien ze het hiermee niet eens zijn, kunnen ze ook hun abonnement tegen terugbetaling inleveren.

Aangezien in het verleden een aantal voorwerpen werden gebruikt als camouflage en als middel om illegaal materiaal binnen te smokkelen, wordt in tweede instantie een tijdelijke maatregel in het leven geroepen aangaande "toegestane materialen in het sfeervak". Tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd (KRC Genk - Club Brugge, 14/09) is het enkel toegestaan om banners (die voldoen aan de afgesproken regels) mee te nemen in het sfeervak. Megafoons, trommels, vlaggen op stok en dergelijke zijn dus niet toegestaan. Na de wedstrijd KRC Genk - Club Brugge zal deze maatregel geëvalueerd en eventueel aangepast worden. KRC Genk voorziet tijdens deze topper wel opblaasbare klappers voor alle aanwezige fans om sfeer te creëren gedurende de topper.

In derde instantie zal er een grondige evaluatie worden gemaakt van "het sfeervak". Het sfeervak van KRC Genk is destijds in overleg tussen club en fans tot stand gekomen als antwoord op de vraag om een geschikte plaats en de nodige faciliteiten te krijgen om sfeer te creëren in het stadion. Jammer genoeg zijn er recent een aantal ontsporingen geweest. We zullen tijdens de volgende thuiswedstrijden de vinger aan de pols houden en indien nodig verdere gepaste stappen ondernemen zodat tijdens de winterstop een grondige evaluatie kan gemaakt worden die in het slechtste geval kan leiden tot het beëindigen van het "het sfeervak".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties