Walem teleurgesteld na mislopen EK-ticket: "Vooral zwaar om toch tot einde te hebben meegedaan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Walem teleurgesteld na mislopen EK-ticket: "Vooral zwaar om toch tot einde te hebben meegedaan"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Jong België zag de EK-droom uiteenspatten. Ook Johan Walem geeft aan dat de teleurstelling groot is bij zijn jongens, maar de selectieheer wil vooral het positieve onthouden. "Italië en Servië eindigden dan wel voor ons, maar zijn zeker niet beter."

Door Cédric De Volder

Jong België sloot haar EK-kwalicatiecampange af met een klinkende 0-6-overwinning in Cyprus, maar was afhankelijk van Italië en Servië. Beide naties wonnen hun partijen en daardoor zitten de jonge Duivels tijdens het Europees kampioenschap in Tsjechië voor de buis.

"De teleurstelling is dan ook groot", geeft Johan Walem toe in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is vooral hard om tot het einde mee te strijden om dat ticketje en er dan toch nog naast te grijpen. Ik had er tot het laatste moment vertrouwen in, maar het mocht niet zijn."

Italië en Servië hebben niet meer kwaliteit dan ons

Nochtans wil de bondscoach van de beloften niet wanhopen. "Italië en Servië hebben niet meer kwaliteit in huis dan wij, maar die teams stonden er wel op de goede momenten. En dat maakt momenteel nog het verschil. Maar we moeten niet in paniek slaan. De toekomst van het Belgisch voetbal is verzekerd. Niet alleen bij de beloften, maar ook bij de andere jeugd loopt er pak talent rond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties