Interview Van Der Bruggen: "Het mag niet te lang meer duren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Van Der Bruggen: "Het mag niet te lang meer duren"
Foto: © Photonews

Hannes Van Der Bruggen speelde woensdag eindelijk nog eens negentig minuten in een wedstrijd met inzet. De middenvelder moet zich onder Vanhaezebrouck tevreden stellen met een plek op de bank. Hij is geduldig, maar ook daar komt een eind aan.

Sander De Graeve in Gent

Amper zes minuten kreeg Van Der Bruggen in de competitie. Een late invalbeurt bij een 3-2 achterstand op het veld van Genk. Voor een middenvelder die de voorbije twee seizoenen aan de juiste kant van de tweeduizend minuten zat een weliswaar bekende, maar daarom niet makkelijkere situatie.

"Het knaagt en het is moeilijk om zoveel geduld op te brengen. Ik denk dat iedere voetballer dat wel eens meemaakt in zijn carrière en ik hoop dat ik eruit kan leren. Bij elke nieuwe coach begon ik al op de bank. Gaandeweg knokte ik me steeds opnieuw in het team. Toen ging het telkens slecht met de ploeg, nu loopt het goed en is het moeilijker om erin te komen", aldus Van Der Bruggen aan Voetbalkrant.com.

Ik moet voor een publiek spelen

Met Sven Kums kwam er een stevige concurrent bij op de zes, waar Van Der Bruggen het laatste jaar het meest in actie kwam. "Het is de plek waar ik het vaakst speelde, maar daarom niet mijn favoriete positie. Ik was altijd al een iets aanvallender type. Ik infiltreer graag in de zestien en doe dat liever dan enkel verdedigen."

Zijn geduld raakt ooit eens op. "Ik probeer me altijd professioneel op te stellen, hoewel dat de laatste weken niet makkelijk was. Het mag niet te lang duren, anders moeten we een oplossing zoeken." Hij staat open voor een uitleenbeurt in januari. "Ik ben geen oudere speler die sneller eieren voor zijn geld zal kiezen. Ik moet spelen om me te kunnen ontwikkelen. Ik train hier wel op een hoog niveau, maar ik heb wedstrijden nodig, ik moet voor publiek spelen."

"Ik kan nu niet meer doen dan alles blijven geven. Eens ik in de basis sta ben ik een regelmatige speler en ik heb al bewezen dat ik het niveau aan kan. Ik hoop dat mijn kans in de competitie komt. Wanneer die er is, moet ik er staan. Dan moet ik bewijzen dat ik mijn plaats in de ploeg waard ben."

Er hebben zich voorlopig nog geen ploegen gemeld. "Het is nog vroeg, de vorige transferperiode was er interesse. Wie weet komt mijn kans hier nog. Het is nog drie maand tot de transferperiode en ik wil daarin bewijzen dat ik klaar ben. Als je hard werkt ben ik ervan overtuigd dat je ooit beloond wordt. Ik weet enkel niet wanneer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties