Supporters Malinwa hopen op uitzege: "Thuisreputatie heropbouwen en aantrekkelijk voetbal brengen al gelukt"

Supporters Malinwa hopen op uitzege: "Thuisreputatie heropbouwen en aantrekkelijk voetbal brengen al gelukt"
Foto: © Photonews

KV Mechelen heeft in eigen huis een erg knappe 12 op 15 weten te pakken. Op verplaatsing is het vooralsnog niet gelukt om punten te rapen. "Maar hoe langer het duurt, hoe groter de kans dat het wel eens zal lukken", is Gert Van Dyck van het supportersorgaan hoopvol.

Door Aernout Van Lindt

In eigen huis gaat het voorlopig heel erg goed. Sterke teams als Racing Genk, Westerlo en Club Brugge werden bij vlagen weggespeeld en ook tegen Waasland-Beveren werd gewonnen. Enkel tegen Kortrijk ging het - met de nodige pech - mis. 12 op 15 en vaak leuk voetbal Achter de Kazerne, daar kan niemand op tegen zijn.

"Klopt. We wilden onze thuisreputatie terug opbouwen na vorig jaar en daar zijn we voorlopig in geslaagd", geeft Gert Van Dyck mee aan Voetbalkrant.com. "We wilden dat ook doen met aantrekkelijk voetbal. Ook dat lukt voorlopig heel aardig: we hebben een voetballende ploeg, gekoppeld aan de nodige inzet."

Nog te weinig gekregen op verplaatsing

Zelfs tegenslagen worden goed opgevangen bij Malinwa: "Vergeet niet dat we met Paulussen en De Petter twee pionnen moeten missen die goed bezig waren", aldus Van Dyck. "Maar als je dan ziet hoe Matthys het bijvoorbeeld als rechtsback opvangt ... zeker thuis maken onze backs het spel heel breed, waardoor het voor de middenvelders ook makkelijker voetballen wordt."

Op verplaatsing wil het echter nog niet lukken: 0 op 12. "Enkel op Oostende was het niet goed. Tegen Lokeren zei Peter Maes achteraf dat we het heel goed hadden gedaan, en in Gent hebben we ze de eerste helft ook weggespeeld. We hebben voorlopig toch te weinig gekregen op verplaatsing. Het enige dat nog moet volgen, zijn de punten. Of we dan meespelen voor de top-6? Alles staat dicht bij elkaar, maar de top-6 is nu nog niet belangrijk."

Moeskroen gaat zich ook niet ingraven, dus kan aangename match worden

Dus dan maar snel de eerste punten pakken op verplaatsing tegen Moeskroen: "Onze volgende thuismatch is tegen Anderlecht. Daar pak je niet zomaar punten tegen, dus zou het interessant zijn om al een buffer op te bouwen. Liever de eerste uitzege op Lierse? Dat is ook plezant, maar we gaan er liever heen met al wat extra punten in de koffer."

Tegen Moeskroen verwacht Van Dyck een leuke match: "Ze gaan zich niet ingraven en zijn na enkele nederlagen ook op zoek naar punten. Ze hebben ook een sterk voetballende ploeg, dus zou het wel eens een heel aangenaam duel kunnen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties