Arnar Vidarsson zelfverzekerd: "Ik weet waar ik naartoe wil en met wie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Arnar Vidarsson zelfverzekerd: "Ik weet waar ik naartoe wil en met wie"
Foto: © Photonews

Na zijn eerste ochtendtraining kwam Arnar Vidarsson de perszaal binnen voor zijn voorstelling als hoofdcoach. De nieuwe oefenmeester van Cercle Brugge is met zijn 36 lentes -of telt men in IJsland de winters- erg jong, maar kwam resoluut en zelfverzekerd over.

Sander De Graeve in Brugge

Het binnenkomen van de perszaal gebeurde langs achter. "Club heeft de deur op slot gelaten", luidde de uitleg met een knipoog. Het bracht de nieuwe coach niet uit zijn concentratie. Het mag ook duidelijk zijn. Vidarsson werkte met Staelens, maar zal zijn eigen koers varen. "Ik weet perfect waar ik heen wil en met wie."

"Ik ben op mijn 36ste dan wel jong, maar ik heb mijn eigen visie over voetbal. Het zou nogal slap zijn van me om iemand te gaan kopiëren. Ik bedank Lorenzo Staelens voor het vertrouwen dat hij in me had. Het was een plezier om met hem samen te werken en ik heb veel van hem kunnen leren, maar dat is het verleden. Nu moeten we naar de toekomst kijken."

Zo veel vertrouwen, dat doet iets met een mens

Vidarsson bedankte ook Cercle Brugge voor het vertrouwen. "Ik heb hier al drie verschillende rollen gehad. Speler, assistent en nu hoofdtrainer. Dat geeft aan dat de club vertrouwen in mij heeft. Ik ben Cercle dan ook erg dankbaar. Zo veel vertrouwen krijgen, dat doet wat met een mens."

De nieuwe coach vormde voor het seizoen samen met Staelens de kern. Volgens hem zit er voldoende kwaliteit in. "Ik geloof in mijn groep. Iedereen die bij de kern zit, is belangrijk voor Cercle en kan een meerwaarde zijn voor de Vereniging. Als iedereen twee, drie procent meer kan geven voor het team, is dat al een serieuze versterking."

Sommigen zullen van me houden, anderen zullen me minder graag hebben. Ik kan er maar elf opstellen

Bij een nieuwe coach beginnen spelers vaak met een propere lei. Vidarsson komt echter van binnen de Vereniging. Dus liggen de zaken wat anders voor spelers die niet aan spelen toekomen zoals Frederik Boi, of niet? "Ik vind het een voordeel dat ik de spelers al ken. Ik heb ook samen met Lorenzo en het bestuur mijn zeg gehad bij de inkomende transfers."

"Ik mocht mee beslissen over wie het juiste profiel had voor Cercle en wie niet. Kijk, dat is eigen aan voetbal, je kan er maar elf op het veld zetten. Er zijn jongens die van me zullen houden, maar er zijn ook anderen die me minder graag zullen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties