Van Geneugden: "Trainers moeten misschien met angst Waasland-Beveren tegemoet zien"

Van Geneugden: "Trainers moeten misschien met angst Waasland-Beveren tegemoet zien"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opvallend: de match tegen Waasland- Beveren was dit seizoen al twee keer de rechstreekse reden voor een trainersontslag. Lorenzo Staelens werd de deur gewezen bij Cercle Brugge, eerder was het ook al het geval bij Stanley Menzo van Lierse. Ronny Van Geneugden begrijpt hoe kleine details meespelen.

"Het is pijnlijk. Hoe hard er ook gewerkt wordt, een trainer wordt altijd afgerekend op resultaten. Dat ligt soms aan een bal binnenkant of buitenkant paal, of aan een scheidsrechterlijke beslissing", aldus Van Geneugden in het Sportcafé van TV Oost.

En zo is het al voor de tweede keer dat Van Geneugden met zijn ploeg onrechtstreeks de aanleiding geeft tot een trainersontslag. "Trainers moeten misschien met angst Waasland-Beveren tegemoet zien", aldus de coach. 

Al beseft de trainer maar al te goed dat het van kleine dingen kan afhangen: "Lorenzo Staelens is ook iemand die een gezin heeft en daar kostwinnaar zal zijn. Ik sta daar natuurlijk bij stil. Maar op de dag dat je een contract tekent als trainer, kan je de dag nadien al met een half been buitenliggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties