Het rapport van Goliath: België primus van de klas

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Het rapport van Goliath: België primus van de klas
Foto: © photonews

België kreeg met Andorra gisteren een hapklare brok voorgeschoteld, maar ook elders in Europa stonden David en Goliath tegenover elkaar. Alleen liep het niet voor alle favorieten even vlot als voor de Rode Duivels.

België primus van de klas

Van een wedstrijd was eigenlijk nooit sprake in het Koning Boudewijnstadion. De Rode Duivels waren logischerwijze op alle vlakken een paar klassen te sterk voor de mannen uit Andorra. Dat bleek niet alleen uit de 6-0 uitslag, maar ook uit alle andere statistieken. Die waren werkelijk ongezien, zoals u hier al kon lezen.

Ook Engeland met de vingers in de neus

Een dag eerder had Engeland al het goede voorbeeld gegeven. Dat gebeurde tegen San Marino, nummer 208 op de FIFA-ranglijst, met een gelijkaardige aanpak als die van de Rode Duivels. Met het nodige geduld en een duidelijk kwaliteitsverschil werd de voetbaldwerg simpel opzijgezet. Het eerste doelpunt viel na 24 minuten. Echt wervelend was het dan wel niet bij de Engelsen, de mannen van Hodgson deden wel wat van hen verwacht werd.

Oranje bijna de pineut

Ook Nederland kreeg op papier een makkelijke tegenstander voor de kiezen. Vooraf werd er nog over gegrapt. Zo zei Van der Wiel dat hij uit Kazachstan alleen Borat kende. Tijdens de wedstrijd viel er echter heel wat minder te lachen. De Nederlanders slaagden er niet echt in om de bezoekende afweergordel open te breken en kwamen na iets meer dan een kwartier zelfs op achterstand. Pas na het uur kon Oranje gelijkstellen via invaller Huntelaar en na de rode kaart voor Dzjoltsjijev nam het team van Guus Hiddink afstand. Echt vrolijk zal de bondscoach toch niet geworden zijn van de prestatie van zijn team tegen het nummer 127 van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties