Reactie Kompany daagt Dzeko uit: "Ik trakteer hem pintje als hij zaterdag ook scoort"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Kompany daagt Dzeko uit: "Ik trakteer hem pintje als hij zaterdag ook scoort"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels bleven vanavond na een leuke pot voetbal steken op een 1-1-gelijkspel bij Bosnië- Herzegovina. Vincent Kompany is dan wel een tevreden aanvoerder, maar had toch het gevoel dat er een overwinning in had gezeten. "We brachten bij momenten wervelend voetbal."

Cédric De Volder in Zenica

België was de betere ploeg, maar toch was het Bosnië-Herzegovina dat de score opende via Edin Dzeko. Uitgerekend de ploegmaat van Vincent Kompany verschalkte de Rode Duivels. "Edin is nu eenmaal één van de beste spelers ter wereld op zijn positie", blaast Kompany de loftrompet. "De fase voor het doelpunt was vreemd, maar eigenlijk was er weinig aan te doen. Ik vind het vooral belangrijker dat hij ook zaterdag zal scoren. In dat geval wil ik hem zeker een pintje trakteren." (lacht)

"Naar mijn gevoel hebben we misschien te weinig uit deze wedstrijd gehaald", gaat de aanvoerder van onze nationale elf verder. "Maar uiteindelijk is een puntje een goed resultaat tegen een goede ploeg. Ik speelde hier al drie keer en kan iedereen verzekeren dat het een enorm lastige verplaatsing is. Als we buitenshuis punten pakken tegen directe concurrenten en in het eigen stadion gewoon ons werk doen zijn we al een heel eind op weg naar Frankrijk."

Buitenshuis punten pakken tegen concurrenten en in eigen stadion ons werk doen. Dan zijn we al heel eind op weg naar Frankrijk

Kompany was overigens nog eens enorm belangrijk bij een 1-1-tussenstand. Thibaut Courtois was verslagen, maar de verdediger van Manchester City haalde de bal nog weg van de lijn. "Het is eigenlijk mijn taak om de meubelen te redden, hé. Al moet ik toegeven dat er natuurlijk ook een beetje geluk mee was gemoeid. Al vond ik eigenlijk dat we met een pak pech kregen af te rekenen. We brachten bij momenten wervelend voetbal, maar de afwerking stond niet helemaal op punt."

België staat momenteel op een derde stek in de poule en volgt op drie punten van Wales. "Maar we hebben nog een wedstrijd tegoed", besluit Kompany. "Het is belangrijk om die wedstrijd in Israël te winnen om extra voordeel te halen uit onze start. Maar nogmaals: ik haal enkel positieve zaken uit deze wedstrijd. Het is dan ook een belangrijk punt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties