Van den Brom voelde de bui bij Anderlecht hangen: "Ineens gingen mensen zich anders gedragen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Van den Brom voelde de bui bij Anderlecht hangen: "Ineens gingen mensen zich anders gedragen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John van den Brom heeft sedert hij bij AZ Alkmaar aan de slag ging, de Anderlecht-periode volledig achter zich kunnen laten. Het ontslag bij paars-wit kwam voor de Nederlandse oefenmeester hard aan.

In maart van dit jaar werd de situatie van Van den Brom onhoudbaar bij de Belgische recordkampioen en kreeg hij zijn C4 aangeboden. "Ik was kapot na mijn ontslag", vertelt hij over dat bewuste moment in Sport/Voetbalmagazine. "Ook omdat de clubleiding, en met name Herman Van Holsbeeck, steeds had gezegd: Maak je niet druk, we gaan sowieso samen verder."

"De één na laatste wedstrijd van de reguliere competitie verloren we bij OHL", gaat Van den Brom verder. "Ineens gingen mensen zich anders gedragen. Dat zie je, dat voel je. Max de Jong, de keeperstrainer, en ik waren heel close. We woonden in Brussel nagenoeg samen. Die avond reden we terug en ik zei: Max, ik denk dat het gebeurd is. Dat denk ik ook, zei Max. De volgende morgen vertelde Herman dat hij het niet meer kon redden."

Ik was kapot na mijn ontslag

De kersverse T1 van de Alkmaarders houdt een goede levensles over aan zijn Brusselse periode. "In de eerste plaats heb ik geleerd dat je te allen tijde scherp moet zijn, ook op de mensen om je heen. En je moet je als trainer soms harder opstellen bij het samenstellen van een nieuwe selectie."

"Je bent kampioen geworden in 2012, speelt opnieuw in de Champions League. En dan krijg je weleens dat gevoel: wat kan mij nog gebeuren? Niet dat ik makkelijk werd, of zo. Maar je bent net iets sneller geneigd te denken: Dat doe ik wel even."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties