Hasi over Kortrijk-coach: "Mijn vriend Vanderhaeghe zal alles doen om te winnen"

Hasi over Kortrijk-coach: "Mijn vriend Vanderhaeghe zal alles doen om te winnen"
Foto: © Photonews

Besnik Hasi en Yves Vanderhaeghe hebben een verleden als ploegmaats en concurrenten bij Anderlecht. Morgenavond staan ze beiden aan de zijlijn als hoofdcoach van respectievelijk de ploeg waar ze alletwee hun grootste successen vierden en KV Kortrijk.

Besnik Hasi gaf zijn mening over de komende ontmoeting met de man waarmee hij ooit streed voor een plaatsje als verdedigende middenvelder. "Kortrijk is nooit makkelijk en mijn vriend Vanderhaeghe zal er alles aan doen om te winnen", lachte hij. "We hebben hetzelfde karakter en zo zijn we ook dagdagelijks. Ik zag hem een paar weken geleden nog op een feestje van de club en dat contact verloopt altijd hartelijk en met het grootste respect."

Misschien werken we in de toekomst nog samen

En dat is wederzijds, want toen Hasi hoofdcoach werd, polste hij Vanderhaeghe over een positie als assistent. "Yves was een beetje verscheurd toen. Enerzijds wou hij komen, maar anderzijds wou hij ook bij Kortrijk blijven. En nu is hij T1 daar. Maar misschien werken we in de toekomst nog samen."

Hasi haalde ook nog een anecdote boven van toen ze beiden in de weegschaal lagen om naar Anderlecht te komen. Uiteindelijk werden ze alletwee getransfereerd, maar dat wisten ze die eerste dag nog niet. "Mijn manager belde me om medische testen te gaan afleggen. Ik was dus zeker dat ik het geworden was", lachte Hasi. "En Yves dacht dat ook. Toen we allebei aankwamen, was dat toch een hilarisch moment."

Ik was misschien de iets betere voetballer

Hasi en Vanderhaeghe speelden elk hun deel van de wedstrijden. "Hij misschien iets meer, maar goed. In de zware wedstrijden stonden we altijd samen op het veld omdat Aimé Anthuenis hamerde op de organisatie. En dan twee snelle jongens vooraan en die moesten het maar zien te redden. Wie de beste was? (lacht) Ik was misschien de iets betere voetballer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties