Vanhaezebrouck over aanpak: "Wie niet kan volgen, heeft pech"

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
Vanhaezebrouck over aanpak: "Wie niet kan volgen, heeft pech"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Aan ambitie ontbrak het AA Gent al jaren niet, maar onder Hein Vanhaezebrouck komt het er eindelijk ook nog eens uit. Dat hebben de Buffalo's volgens de coach te danken aan de uitstekende mentaliteit en discipline bij de spelers.

Hein Vanhaezebrouck slaagt voorlopig waar zijn voorgangers faalden. Als gast in RTBF-programma La Tribune verklaarde hij het succes. "Ik heb gevraagd om spelers met een voorbeeldig gedrag. Naast de mentaliteit moesten ze ook over een uitstekende conditie beschikken. Ik heb gevraagd aan het bestuur om de kern te herbekijken en spelers te zoeken die de competitie kennen."

"Bestuur is mij in alles honderd procent gevolgd"

Dat betekende een hele ommezwaai tegenover de voorbije seizoenen, maar de Gentse dirigenten volgden en daar is Vanhaezebrouck bijzonder blij mee. "Het bestuur is mij in alles honderd procent gevolgd. Er is een betere teamgeest en een betere discipline. Fysiek hebben we een enorme vooruitgang geboekt tegenover vorig seizoen. Ik wilde spelers die niet klagen en hard willen werken, die vooruit willen." De West-Vlaming gaf ook een duidelijke boodschap mee aan zijn spelersgroep. "Wie niet kan volgen, heeft pech", zo maakte hij zijn verwachtingen duidelijk aan het begin van het seizoen.

Vanhaezebrouck benadrukte ook dat heel wat spelers vorig seizoen al in Gent rondliepen, of minstens eigendom waren van de club. "Tegen Lierse en Club stonden negen spelers op het veld die er vorig jaar al waren. Het zijn de oude spelers die bevestigen. Er waren spelers die er al waren, maar bij wie het potentieel niet ten volle naar boven kwam." Daarmee doelde hij onder meer op Neto en Lepoint.

Vanhaezebrouck vindt Premier League overschat

De oefenmeester had het ook nog even over het niveau van onze Belgische competitie. "Het is een lastige competitie, als speler en als coach. We hebben al veel buitenlandse trainers zien komen en gaan." Vanhaezebrouck was overigens streng voor de Premier League. Naar zijn mening is de Engelse competitie lang niet de beste, maar krijgt deze de meeste aandacht omwille van de sterke commercialisering. "De Duitse en Spaanse competitie zijn beter dan de Engelse, misschien zelfs de Italiaanse? Kijk maar naar de Europese duels, naar Manchester City bijvoorbeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties