Galatasaray-fans maken het bont: onderzoek naar poging tot doodslag

Galatasaray-fans maken het bont: onderzoek naar poging tot doodslag
Foto: © photonews

De match tussen Borussia Dortmund en Galatasaray werd meermaals stilgelegd omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld en in de andere tribunes gooiden. De Duitse politie is een onderzoek naar poging tot doodslag gestart.

Zo een vuurpijl is immers levensgevaarlijk wanneer het in een vak vol mensen gegooid wordt. Edzard Freyhoff, de politiechef van Dortmund, gaf aan dat de problemen al begonnen toen de fans van Galatasaray rookbommen en vuurpijlen aanstaken op weg naar het stadion.

"Toen ze die dan ook tijdens de wedstrijd bleven gooien, hebben we enkele supporters geïdentificeerd en gearresteerd", aldus Freyhoff aan The Guardian. De partij werd twee keer stilgelegd en ook de spelers riepen de fans op om te stoppen met de baldadigheden.

Anderlecht is gewaarschuwd

"We zijn een aantal onderzoeken gestart. Poging tot doodslag, verstoren van de openbare orde en inbreuken op de wet die explosieven reguleert", gaf de politie van Dortmund nog mee in een statement.

Brussel is gewaarschuwd. Binnen enkele weken krijgt Anderlecht deze vrolijke snuiters op bezoek. Hopelijk blijft het dan iets rustiger. Duitsland en Turkije zijn grote rivalen gezien de grote Turkse gemeenschap in het land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties