Tainmont op zijn hoede: "We weten waar ze toe in staat zijn"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Tainmont op zijn hoede: "We weten waar ze toe in staat zijn"
Foto: © Photonews

Eaterdag staat de Henegouwse derby op het programma. Charleroi is op zijn hoede voor de aanvallende kwaliteiten van de provinciegenoten.

Door Edgar Makanga

Linksachter Clément Tainmont blikt vooruit op de confrontatie. Sinds de verbluffende start van RMP zijn de tegenstanders van de ploeg uit de grensstreek gewaarschuwd. "We hadden niet verwacht dat Moeskroen het zo goed zou doen in de competitie. Hun offensief trio zorgt voor gevaar. Met negen goals staat Diaby mee aan de leiding in de topschutterstand."

De laatste tijd liep het wat minder bij Les Hurlus, maar afgelopen weekend knoopten ze opnieuw aan met de overwinning. Er is geen sprake van onderschatting bij Charleroi. "Deze ploeg blijft gevaarlijk. We weten waar ze toe in staat zijn."

Derby? Ik leer nog elke dag bij.

De Carolo's doen het meestal goed tegen ploegen die proberen mooi voetbal te brengen. Dat kan een voordeel zijn en Tainmont ziet dan ook kansen. "We hebben de capaciteiten om een goed resultaat neer te zetten buitenshuis. We moeten bevestigen na de puntendeling tegen Club Brugge."

Als Fransman kent Tainmont een aantal landgenoten bij Moeskroen. Zo kent hij Kevin Vandendriessche nog van bij US Lesquin. De voeling met de regio is er nog niet altijd bij de Franse kolonie. Zo is de verdediger van Charleroi verbaasd als hij hoort dat de match een Henegouwse derby is. "Dat wist ik niet, je leert nog elke dag bij. Zoveel te beter, dat is een extra motivatie. Ik heb in mijn carrière nog nooit grote derby's afgewerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties