Wat kunnen Belgische teams tegen de Nederlandse in BeNe League?

Wat kunnen Belgische teams tegen de Nederlandse in BeNe League?
Foto: © Photonews

Dit weekend is er niet enkel voetbal bij de mannen, ook de vrouwen krijgen vanavond een wedstrijd voor de kiezen. Vijf keer is er een duel tussen een Belgische en een Nederlandse ploeg: het ideale moment om te laten zien hoezeer de Belgische teams zijn gegroeid.

Leider Standard neemt het op tegen PEC Zwolle, voorlopig het nummer 11 in de competitie. De Rouchettes verloren dit seizen nog maar 1 keer, tegen AA Gent - de verrassing van de vorige speeldag. Thuis tegen Zwolle wil het terug aanknopen met de drie punten en zo op kop blijven.

Misschien kunnen AA Gent of Club Brugge hun duit wel in het zakje doen om Standard te helpen. Gent ontvangt namelijk Twente, de kampioen van de voorbije jaren en voorlopig derde op twee punten van Standard.

Ajax moet dan weer naar Club Brugge, waar Timmy Simons de aftrap komt geven. Het moment om uit te pakken met een nieuwe stunt en zo zelf een aardig woordje mee te gaan spreken. Blauw-zwart staat momenteel knap vijfde en kan bij een nieuwe winst over Anderlecht springen, dat bye is deze week. Een mooi vooruitzicht!

Lierse is na een 6 op 6 uit de gevarenzone gekropen. Kan het de opmars verderzetten tegen ADO Den Haag in Turnhout? Bij winst springen ze zelfs over ADO naar een mooie plek in de middenmoot. 

OHL ten slotte gaat op bezoek bij PSV/FC Eindhoven op zoek naar de eerste punten van het seizoen. Dat doet het met een nieuwe coach, nu Van Roost er de plaats heeft ingenomen van de vorig maand ontslagen Cassimon. Meteen een shockeffect en de eerste punten?

Volledige programma:

Club Brugge - Ajax (19.30 uur, Varsenare)
Standard - PEC Zwolle (19.30 uur, Académie Dreyfus)
PSV/FC Eindhoven - OHL (19.30 uur)
Telstar - Heerenveen (19.30 uur)
Lierse - ADO Den Haag (20.30 uur, Turnhout)
AA Gent - Twente (20.30 uur, Oostakker)
Anderlecht is vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties