Moeskroense malaise: liever met 16 op wedstrijdblad dan met extra Belgen

Moeskroense malaise: liever met 16 op wedstrijdblad dan met extra Belgen
Foto: © Photonews

Zinho Gano en Birger Verstraete waren gestraft door Moeskroen-coach Rachid Chihab. Ze mochten een kruis maken over een selectie tegen Charleroi. Daardoor zaten er door de 'Belgen-regel' opnieuw maar vijf mensen op de bank van de Henegouwers. Niet voor het eerst dit seizoen ...

Gano en Verstraete hadden vorige week een aantal uitlatingen gedaan over hun coach: "We mogen geen Nederlands van hem spreken in de kleedkamer, dan denkt hij dat het over hem gaat."

Chihab counterde op de persconferentie half: "Ik wil niet veel kwijt over hen, maar ze moeten de vestiaire respecteren. Als ze willen praten, moeten ze dat met mij komen doen en niet via de pers."

De straf was navenant: Gano en Verstraete werden niet opgenomen in de kern. Gevolg: te weinig Belgen in de selectie, want de regel zegt dat je op een selectie van 18 spelers minstens 6 Belgen moet hebben.

Geen probleem voor Chihab echter: hij zette gewoon minder volk op de bank. De regel zegt namelijk ook dat je op een selectie van 16 spelers maar 4 Belgen nodig hebt. En zo geschiedde, net als in het begin van het seizoen - toen de Belgen niet allen fit waren - zaten er nu opnieuw maar vijf Hurlus op de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties