Monteyne weerlegt kritiek Club-huurlingen: "We mogen wel Nederlands praten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Monteyne weerlegt kritiek Club-huurlingen: "We mogen wel Nederlands praten"
Foto: © photonews

Er lopen amper Belgen, laat staan Vlamingen, rond bij Royal Mouscron Péruwelz. Op de koop toe was er de voorbije weken een pak te doen rond Birger Verstraete, Zinho Gano en hun rel met Rachid Chihab. "Ik begrijp dat het frustrerend is om weinig te spelen", klinkt het bij Pieter-Jan Monteyne.

Het stormpje flakkerde op in de week voor de partij tussen Royal Mouscron Péruwelz en Club Brugge. Vooral Birger Verstraete en Zinho Gano (samen met Sven Dhoest gehuurd van blauw-zwart, nvdr.) beschuldigden Rachid Chihab van pesterijen. Zo zou de oefenmeester van les Hurlus hen verboden hebben om Nederlands te praten in de kleedkamer.

"Maar het is helemaal geen probleem om onder de Vlamingen Nederlands te praten op de club", verduidelijkt Pieter-Jan Monteyne aan onze collega's van Walfoot.be. "De trainer heeft enkel gevraagd om Frans te spreken in de groep."

Hard werken en er staan als de coach hen nodig heeft

Monteyne tilt echter niet te zwaar aan de uitlatingen van zijn ploegmakkers. "Ik begrijp dat het frustrerend is om weinig te spelen", besluit de verdediger. "Maar er zijn nog jongens die gefrustreerd zijn, hé. Het enige wat hen te doen staat is hard werken op training en er staan als de coach hen nodig heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties