Hugo Broos opnieuw aan de slag in Algerije: "Ik heb daar blijkbaar een goede indruk nagelaten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Hugo Broos opnieuw aan de slag in Algerije: "Ik heb daar blijkbaar een goede indruk nagelaten"
Foto: © Photonews

Hugo Broos heeft een nieuwe club. De oefenmeester gaat in Algerije aan de slag bij NA Hussein-Dey. De voormalige Rode Duivel trok de Algerijnse deur enkele weken geleden nog achter zich dicht. "Maar ik ben tevreden dat ik terug aan de slag kan."

Door Cédric De Volder

Hugo Broos stapte eind september nog op als coach van JS Kabylie. "Als de voorzitter me opdraagt wie ik moet opstellen is het voor mij over", liet de veldheer destijds nog optekenen. Bovendien stond het huwelijk met de Algerijnse club al langer op barsten na de tragische dood van één van zijn spelers en het onveiligheidsgevoel in en rond het stadion.

De voormalige coach van onder meer RSC Anderlecht en Club Brugge kiest nu terug voor een avontuur in Algerije. Broos tekent eerstdaags een contract tot het einde van het seizoen (met optie voor een extra jaargang, nvdr.) bij NA Hussein-Dey. "De deal is zo goed als rond", bevestigt de coach zelf tegenover Voetbalkrant.com. "Normaal gezien reis ik maandag af naar Algerije."

Algerijnse topclubs zijn in staat om te winnen van Anderlecht, Club Brugge of Standard

"Er waren de voorbije weken wel meer contacten uit het land", legt Broos uit. "Blijkbaar heb ik daar een goede indruk nagelaten. (lacht) Maar ik had geen zin om voor de eerste de beste club te kiezen. Hussein-Dey is een typische traditieclub, maar kwam de voorbije seizoenen nooit verder dan een plaats in de middenmoot."

Broos kent de Algerijnse competitie ondertussen al. Is het te vergelijken met onze Jupiler Pro League? "De Algerijnse topclubs zijn teams genre KV Mechelen, Zulte Waregem en KV Kortrijk. In België maken die ploegen kans op play-off 1, maar een titel zit er natuurlijk niet in. Al zijn ze wel allemaal in staat om in één wedstrijd de maat te nemen van RSC Anderlecht, Club Brugge of Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties