Vallen de puzzelstukjes zoals Preud'homme het wil?

Vallen de puzzelstukjes zoals Preud'homme het wil?
Foto: © Photonews

Club Brugge profileerde zich de voorbije weken als voornaamste uitdager van RSC Anderlecht in de strijd om de titel. Het succesrecept van Michel Preud'homme slaat duidelijk aan in West-Vlaanderen. Is het dan ook meteen gedaan met puzzelen voor de oefenmeester?

Door Cédric De Volder

Michel Preud'homme slaagde de afgelopen twee maanden in een kunststukje waar menig coach de tanden op heeft stuk gebeten: de rotatiepolitiek. "Ik heb 23 volwaardige spelers", was steevast de uitleg van de coach van Club Brugge. "We verloren de eerste weken van het seizoen te veel punten door de voorrondes van de Europa League en door onze te smalle kern. Ik ben dan ook tevreden dat ik nu zonder problemen kan schuiven."

Roteren, allemaal goed en wel. Maar toch kwam er de voorbije weken - althans op het Belgische toneel - iets tevoorschijn wat toch wel heel veel lijkt op een basiselftal. "Maar we strijden nog steeds op drie fronten. Dan is het onmogelijk om telkens dezelfde spelers op te stellen", blijft Preud'homme aandringen. En toch vervolledigden wij 'de puzzel van MPH'.

Onbetwistbare nummer één: Mathew Ryan!

De positie van doelman is de enige positie die al het volledige seizoen duidelijk is. Mathew Ryan groeide het voorbije anderhalve seizoen uit tot één van de sterkhouders in de Jupiler Pro League en - behoudens een transfer - zal daar weinig aan veranderen. Op termijn lijkt ons misschien wel een rotatiesysteem op de bank te ontspinnen tussen de herstelde Vladan Kujovic en Sokratis Dioudis. "Waarom ik Sokratis nog geen kans heb gegeven in de Beker", schotelden we Preud'homme enkele weken geleden nog voor. "Die jongen is hier pas en heeft tijd nodig om zich aan te passen."

Defensie: Meunier - Mechele - Duarte - De Bock

Ook hier is het meer dan duidelijk. Brandon Mechele werd dan wel aan een basisplaats geholpen door de blessure van Bjorn Engels, maar de 21-jarige telg van de Club Academy heeft zijn sporen de voorbije weken meer dan verdiend. Bovendien willen we Laurens De Bock hier een beetje extra aandacht geven.

De flankverdediger had het bij zijn aankomst op Olympia lastig, maar zag zijn goede prestaties van de voorbije weken beloond met een selectie voor de Rode Duivels. "Iedereen heeft wel eens een dipje in zijn carrière", aldus De Bock. "Dat is normaal. Maar nu profiteer ik vooral van de goede flow van Club Brugge."

Middenveld: Simons - Vormer - Vazquez

Het hart van blauw-zwart klopt al een volledig seizoen in de hoedanigheid van Victor Vazquez. De volbloed Catalaan dirigeert, domineert én excelleert bij Club Brugge. "Ik ben volledig fit en heb voor het eerst de voorbereiding goed verteerd", zei Vazquez eerder al. "Het is leuk om de ploeg te kunnen leiden, maar ik ben niet de enige."

Doelt de voormalige middenvelder van FC Barcelona op Timmy Simons? Goed mogelijk, want ook de aanvoerder is op zijn zevenendertigste nog steeds in topconditie. Daarnaast lijkt Ruud Vormer het pleit te hebben gewonnen van Fernando Menegazzo en in mindere mate Gato Silva. De joviale Nederlander knokte zich in de ploeg en steunt Vazquez in de aanvallende impulsen.

Aanval: Gedoz - Refaelov - De Sutter

Lior Refaelov geniet momenteel van een bloedvorm, getuige zijn loepzuivere hattrick op het veld van FC Kopenhagen en uitstekende prestatie van afgelopen zondag tegen KVC Westerlo. Aan de andere kant loopt met Felipe Gedoz een voltreffer qua transfers. José Izquierdo doet het niet slecht in West-Vlaanderen, maar de Braziliaan met een Uruguayaans paspoort is in geen tijd uitgegroeid tot één van de sterkhouders van blauw-zwart.

In de punt wordt het dan weer een seizoen lang strijd tussen Tom De Sutter, Nicolas Castillo en Obbi Oularé. De Sutter lijkt, als hij fit is en blijft tenminste, het pleit te winnen. Al zal Preud'homme zijn twee andere spitsen genoeg nodig hebben in de strijd om het kampioenschap. "Want als Club Brugge zijnde moeten we vol voor de titel gaan", klinkt het in het Jan Breydelstadion in koor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties