Wat liep er verkeerd? "We hebben niet snel genoeg gespeeld"

Wat liep er verkeerd? "We hebben niet snel genoeg gespeeld"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Organisatorisch klopte het plaatje wel bij de Rode Duivels, offensief zat het veel minder goed in elkaar. Weinig aanvallende patronen die klopten, spelers die niet wisten waar te lopen en de bal die te traag werd rondgespeeld. En niet iedereen was daar blind voor.

Johan Walckiers in Brussel

Kevin De Bruyne gaf misschien wel de helderste analyse van allemaal. "We hadden sneller moeten spelen. Ik ben ontgoocheld over het resultaat, maar ook door de manier van spelen. Wales vertraagde het spel constant en wij zochten het te veel door het centrum. We hadden de flanken meer moeten gebruiken en de bal meer van voet tot voet laten gaan."

Ik ging naar de flank omdat Eden altijd centraal liep

De samenwerking met Eden Hazard liep niet echt stroef, maar beide spelers liepen elkaar vooral in de tweede helft soms in de weg. De Bruyne ging zijn heil dan maar elders zoeken. "Ik ben ook niet dom. Ik zag dat Eden veel naar binnen kwam en dat maakte de ruimte voor mij erg klein. De coach zei dat ik centraal moest blijven staan, maar automatisch trok ik naar de flank omdat er in het centrum al te veel volk liep, want Nacer kwam ook veel naar binnen. Het is spijtig, want voor de rest hadden we de match onder controle."

Nicolas Lombaerts en Toby Alderweireld waren het daar mee eens. "Kleine ploegen die hier laag komen spelen, bezorgen ons al problemen. Als grotere ploegen dat ook doen, wordt het extra moeilijk", zei Alderweireld. "Tegen zo'n laag blok moet je inderdaad sneller spelen, maar dat deden we niet. Dat moeten we in ons spel krijgen", vond Lombaerts dan weer.

Als je dat extraatje vooraan niet hebt, wordt het moeilijk

Dat de betere organisatie voor een stroever aanvalsspel zorgde, was dan weer niet meteen een bedenking die de Duivels met ons deelden. "Dat is moeilijk te zeggen", aldus Thibaut Courtois. "Als je te aanvallend speelt, geef je te veel ruimte weg en hadden we hier misschien verloren. Als je dat extraatje vooraan niet hebt, is het moeilijk. En vandaag hadden we dat niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties