Reactie Witsel: "Denk dat ik er gewend aan moet raken dat ik op de zes speel"

Witsel: "Denk dat ik er gewend aan moet raken dat ik op de zes speel"
Foto: © Photonews

Axel Witsel moest weer naar zijn oude positie - bij de Rode Duivels dan toch - van verdedigende middenvelder. Een positie die hij niet als favoriet aanduidt, maar waar hij toch het nodige rendement haalt. Al speelt hij liever een rijtje hoger.

Johan Walckiers in Brussel

Witsel is een aanvallend ingestelde speler van natuur, maar kan het als verdedigende middenvelder ook. Wilmots trok hem, na een paar experimenten hoger, een rij terug en lijkt hem daar te willen houden. "Ik heb veel ballen gerecupereerd. En ik denk wel dat ik daar zal blijven staan. Er was veel meer organisatie en dat was toch de bedoeling", verklaarde de speler van Zenit St-Petersburg. "Ik denk wel dat ik er gewend aan moet geraken dat ik ook de volgende wedstrijden daar zal spelen."

Zo slecht speelden we niet

Dat zoiets blijkbaar ook ten koste gaat van de organisatie vooraan, wou Witsel wat relativeren. "Als die bal op de paal of de kans van Nacer binnengaat, hebben we een heel andere wedstrijd. Maar ja, dit zijn twee verloren punten gezien de kansen die we hadden."

Met 5 op 9 is de euforie wel wat bekoeld. De Duivels gingen door deze kwalificatieronde razen zonder al te veel punten te verliezen. Thuis niet verder komen dan een gelijkspel was zeker niet ingecalculeerd. "Maar ik panikeer zeker niet. Er zijn nog veel matchen en zo slecht speelden we niet. We hadden kansen om te scoren. Ik denk dat je het eerder in die zin moet bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties