McLeish toch heel tevreden over Mboyo: "Hij doet alles wat we vragen"

Robby Morren
Robby Morren
| 26 reacties
McLeish toch heel tevreden over Mboyo: "Hij doet alles wat we vragen"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Na het vertrek van Jelle Vossen moet Pélé Mboyo de Genkse aanval dragen. Aan inzet geen gebrek, maar hij vindt toch zo moeilijk de weg naar de netten. Toch is coach McLeish enthousiast over zijn aanvalsleider.

Robby Morren in Genk

  • Slechts 1 goal per 333 minuten
  • Voert taken van de coach prima uit
  • McLeish maakt zich geen zorgen

Mboyo stond dit seizoen 15 keer aan de aftrap, maar kwam nog niet verder dan 4 goals. Zijn laatste dateert alweer van 19 oktober. Te weinig voor een spits van zijn kaliber en zijn prijskaartje. Coach McLeish maalt er niet om.

“Als we winnen en Mboyo scoort niet, dan maak ik me geen zorgen", vertelt de Schot. "Mboyo zelf zal zich daar wel zorgen om maken want ik weet dat aanvallers zichzelf op doelpunten beoordelen en ook de supporters doen dat.”

Hij deed alles wat we vroegen, enkel de goal ontbrak nog

“Ik analyseer de match na afloop en ik moet zeggen dat Mboyo tegen KV Mechelen veel beter speelde dan wat sommigen beweren. Hij liep de ruimtes in, hij was niet egoïstisch. Ik wil niet dat hij denkt dat hij anders moet gaan voetballen. Als hij zo blijft werken, zal hij daarvoor beloond worden.”

“Hij houdt de verdedigers bezig, hij zorgt ervoor dat ploegmaats in de ruimte kunnen lopen. Ik denk dat niet veel verdedigers graag tegen hem voetballen. Hij deed alles wat we van hem gevraagd hebben, enkel die goal ontbrak nog.”

“Op training scoort hij. In de wedstrijd krijgt hij niet de kansen waarop hij hoopt. Hij leidt de voorlijn heel goed, ik zie niemand in de kern die dat beter kan dan Mboyo. Als hij zo blijft werken en wij blijven winnen, dan zal Mboyo blijven spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties