Het paars-blauwe debat: Wie is nu dé absolute titelfavoriet?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Het paars-blauwe debat: Wie is nu dé absolute titelfavoriet?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht en Club Brugge staan met stip genoteerd als dé te kloppen ploegen met het oog op de gouden plak. Onze redactie ging op zoek naar de echte titelfavoriet. Franky Van der Elst en Cisse Severeyns zijn het alleszins niet eens.

Door Cédric De Volder

RSC Anderlecht en Club Brugge vochten dit seizoen al twee klassiekers uit. Leuk detail: het werd zowel op Olympia als in het Astridpark een 2-2-gelijkspel. Ook het klassement maakt ons dezer dagen niet veel wijzer: blauw-zwart telt amper één schamel puntje meer dan de huidige landskampioen.

Franky Van der Elst: "Club Brugge kampioen!"

"Het is al een paar weken duidelijk dat Club en Anderlecht om het kampioenschap zullen strijden. Ook de aangename topper van gisteren was daar een bevestiging van. Ik zie weinig verschil tussen blauw-zwart en paars-wit, maar toch pakt Club volgens mij de titel."

"De groep van Michel Preud'homme is meer dan ooit gestoffeerd voor de strijd. Bovendien zal Club deze keer zonder grote achterstand aan de play-offs beginnen. Ik zie hen namelijk niet te veel punten meer verspelen. Op een bepaald moment bedroeg de kloof met Anderlecht maar liefst acht punten en nu hebben ze er al eentje bonus."

Cisse Severeyns: "Anderlecht kampioen!"

"Ik denk dat Anderlecht op ervaring een streepje voor heeft op Club. Je mag het leerniveau van die Europese competities niet onderschatten. Bovendien slaagt paars-wit er al in om voor het tweede seizoen met dezelfde ploeg te bouwen. En daar komt Steven Defour nog eens bij als enorm belangrijkse schakel."

"Het is misschien wel een nadeel voor Anderlecht dat ze het lastig hebben om het verschil te maken tegen de kleinere ploegen. Al speelt dat in play-off 1 natuurlijk niet mee. De druk bij Club Brugge wordt dan weer groter en groter. Zeker als je de investeringen van de voorbije seizoenen onder de loep neemt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties