"Standard was een droom, maar promoveren met STVV is mooier"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
"Standard was een droom, maar promoveren met STVV is mooier"
Foto: © SC

Sint-Truiden raast als een wervelwind door de Proximus League. Na negen opeenvolgende zeges diepte STVV de kloof op eerste achtervolger Eupen uit tot acht punten. Kan de promotie nog mislopen, Yannick Ferrera?

Voor de laatste nederlaag van de Truienaars moeten we al terug naar begin oktober. De manschappen van Ferrera verloren toen zwaar bij Eupen (3-0). "We zijn toen tot het besef gekomen dat we onze voorbereiding anders moeten aanpakken", opent de oefenmeester in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Op gedrevenheid en mits wat geluk wonnen we drie keer naeen. Toen dacht ik: blijf ze inpeperen dat we er nog lang niet zijn. Inmiddels wonnen we negen keer op rij en hoef ik het niet meer te herhalen." (lacht)

Met die gedrevenheid voorsprong niet meer weggeven

Toch weet ook Ferrera dat de dag komt waarop... "We focussen ons op de matchen, niet op de reeks. Die mag gerust eindigen, we mogen op dat moment na de wedstrijd gewoon geen spijt hebben."

Kan het überhaupt nog mislopen? "Mathematisch wel, met de zestien matchen die nog op het programma staan. Als we gedreven blijven, mogen we die voorsprong niet weggeven", weet Ferrera.

Ik hoef aan Charleroi niet te tonen wat ik kan

Het succesverhaal bij Sint-Truiden ziet de 34-jarige Brusselaar niet als een revanche. "Ik ben om goede redenen weggegaan bij Charleroi. Aan hen moet ik niet laten zien wat ik kan. Op mijn 31ste heb ik de ploeg zonder voorbereiding kunnen redden. Dan bezit je toch bepaalde kwaliteiten."

Na het ontslag van Guy Luzon circuleerde de naam Ferrera zelfs even in de Vurige Stede. "Op je 34ste naar Standard gaan was inderdaad een droom. Maar met STVV promoveren is misschien nog mooier."

"Ik wil intense emoties beleven en momenteel leef ik op een kleine wolk. Ik werk met een jonge groep die iets wil bewijzen. Dat is voor een coach toch het mooiste, niet?" (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties