Dury met beperkte ambitie: "Geen zorgen maken als het niet draait op Club"

Dury met beperkte ambitie: "Geen zorgen maken als het niet draait op Club"
Foto: © Photonews

Francky Dury heeft de ambities al serieus bijgesteld na het zwakke seizoen dat Zulte Waregem beleeft. De coach trekt dit weekend naar Club Brugge en weet dat de kans om er iets te rapen miniem is.

"Als we op Club Brugge verliezen, dan is dat voor mij geen drama", aldus Dury in Het Nieuwsblad. "We spelen vandaag vanuit een andere positie. Dit seizoen zijn we geen concurrent van de topclubs. Dan hoeven we ons ook geen zorgen te maken wanneer het op Club niet loopt zoals we dat willen. Als je mee bovenaan staat, is je inzet anders."

Dury is meer bezig met operatie 'zover mogelijk uit de gevaarzone geraken'. "Om dat te realiseren, hebben we vóór Nieuwjaar nog 3 op 12 nodig. We spelen na Club nog thuis tegen Lokeren en Charleroi en uit bij Moeskroen."

Nog drie punten voor Nieuwjaar

"Club is voor mij dan ook geen aparte opdracht, het is een onderdeel van de vier resterende wedstrijden waarin we nog drie punten moeten halen, en het liefst zes. Dan moeten we er na Nieuwjaar nog maar negen halen om aan 34 te komen, wat normaal gezien volstaat voor de redding."

Alles op Brugge is dus een bonus. "Club straalt op alle vlakken kwaliteit uit, qua structuur, qua coaching. Ze hebben een sterke twaalfde man en heel veel honger om de titel te pakken. Wie daar iets wil halen, moet honderd procent zijn. Met negentig procent maak je geen schijn van kans. Met dat besef rijden we zondag naar Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties