Hasi hard voor spelers: "Met die mentaliteit zijn we een simpel ploegje"

Hasi hard voor spelers: "Met die mentaliteit zijn we een simpel ploegje"
Foto: © SC

Besnik Hasi zijn gezicht stond bij momenten op onweer. Begrijpelijk na wat zijn ploeg op Le Canonnier liet zien. De eerste helft was amper om aan te zien. En vooral de mentaliteit van zijn spelers zat hem hoog.

Johan Walckiers in Moeskroen

"Ik was gechockeerd na onze eerste helft", begon Hasi met zijn halve tirade. "Als we met die mentaliteit spelen, zijn we een simpele ploeg. Dan kunnen er veel van ons winnen hoor. Moeskroen verdiende deze zege, maar we hadden uitgelegd hoe ze spelen. Maar als de mentaliteit niet goed zit, je geen enkel duel wint en met de bal niks kunt aanvangen, ga je ten onder."

Luisterden ze tijdens tactiek?

Vandendriessche had na negen minuten al twee keer gescoord en nochtans had Hasi uitgelegd waar en hoe die infiltreerde. "Iedereen liep uit positie. En zowel Kljestan als Tielemans volgden hem niet. Dan vraag je af of ze geluisterd hebben tijdens de tactische bespreking. Maar het waren niet enkel Youri en Sacha, iedereen was slecht. Acheampong? Ja, maar hij kreeg ook geen hulp." 

"Ok, sommigen zitten door hun krachten heen, maar ik vond deze match belangrijker dan die van dinsdag. Voor wat spelen we daar in Dortmund? Voor de eer? Voor de premies? Of dit consequenties gaat hebben? Dinsdag spelen zij die fit zijn én het het meest verdienen", was Hasi duidelijk.

Beschamend voor supporters

"Dit was beschamend voor de supporters. We bestonden gewoon niet in de duels. Eén overtreding in de eerste helft. Dan moet je jezelf toch vragen stellen. 9/24, dat is heel weinig. Als we op zo'n manier doorgaan, gaan we in de problemen komen. We moeten terug beginnen als blok te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties