Analyse Vukomanovic moet zijn team op dezelfde manier tegen Club aan de aftrap krijgen

Vukomanovic moet zijn team op dezelfde manier tegen Club aan de aftrap krijgen
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd tegen Charleroi zat er een tevreden Ivan Vukomanovic in de perszaal. Niet dat Standard een dijk van een wedstrijd speelde, maar qua mentaliteit zat het allemaal heel goed. En dat willen ze zien in de Vurige Stede.

Door Johan Walckiers 

En dus wordt het hopen dat die Vurige Stede volgende week dezelfde mentaliteit te zien krijgt als in de Waalse derby. Toen Vukomanovic overnam, was dat het eerste dat opviel: de spelers liepen zich de ziel uit het lijf voor hem en voor de ploeg. De laatste weken was dat reeds volledig verdwenen.

Effect Vuko

Sommigen spraken al over een heel kortstondig 'effect Vuko', maar deze week werden in Luik de puntjes op de 'i' gezet. Zeven jongeren werden naar de A-kern overgeheveld, iedereen begon op dezelfde voet en even was er zelfs sprake dat er weer gedelibereerd werd over de aanvoerdersband van Jelle Van Damme.

En dat had het gewenste effect, 'Vuko II' zeg maar. En dat allemaal op amper een dikke maand tijd. "Goeie grinta, mentaliteit en de wil om de drie punten te pakken", knikte een tevreden Vukomanovic. "Goeie pressing, enkele kansen en een beslissend doelpunt. We moesten terug in de tweede helft, maar verdedigden met inzet."

Club thuis wordt grote test 

En dus is het vuur al wat geluwd aan de boorden van de Maas. Al zal dat volgende week moeten blijken in de topper tegen Club Brugge. Als Standard er in slaagt hetzelfde te brengen met een positief resultaat is de relatie met de fans weer voor een tijdje geheeld. Maar voor hoelang? Want op Sclessin brandt het makkelijk.

Vukomanovic moet dus vooral op het mentale inspelen. Midden het seizoen laat een trainer zijn spelers liever tactische oefeningen instuderen, maar Vukomanovic moet ze zodanig oppeppen dat ze elke week als razenden aan een match beginnen. 't Is een klotejob...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties