Zoektocht naar elftal: Standard gebruikt gewoon iedereen!

Zoektocht naar elftal: Standard gebruikt gewoon iedereen!
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Dit weekend maakte Damien Dussaut zijn debuut voor Standard dit seizoen. Zo raken er bij De Rouches toch stilaan drie elftallen aan speelminuten. En de winterstop moet nog komen ...

Door Aernout Van Lindt

  • Vaste elf is er niet
  • Blessures en andere problemen
  • Nu al 30-tal spelers gebruikt

De Franse Damien Dussaut was de zoveelste verdediger die het mocht gaan proberen bij de Rouches. Ciman, Van Damme, Teixeira en Arslanagic zijn de (min of meer) vaste waarden geweest in de defensie van Standard, een hele resem anderen kregen enkele kans(jes) op speelminuten.

Andrade kreeg meerdere kansen, Stam is op de weg terug, Mmaee was een poging van Luzon, Milec werd al eens achteruit geschoven, er was Yassar die een match kreeg en nu dus ook Dussaut.

In alle linies ...

Maar ook in de andere linies is het proberen, zoeken en tasten: Kawashima was de man van Luzon, Thuram krijgt zijn kansen onder Vukomanovic. Maar of dat zo blijft?

Faty, Trebel, Louis, Mujangi Bia ... sommigen onder hen moeten vrezen voor hun plek in de A-ploeg - zelfs in de kern, enkel Mpoku is zeker. Of gaat die weg in januari? De Sart, Ono, Enoh, Milosevic, Lumanza, Ajdarevic, Carcela, Marquet ... sommigen speelden zo weinig dit seizoen dat de namen nauwelijks belletjes doen rinkelen.

... en in januari?

Voorin zijn er Vinicius, Watt, De Camargo en Veira die speeltijd krijgen, al is ook daar niet altijd een lijn te trekken wie zal spelen, of vooral: wie niet.

Moet gezegd: als Mpoku in januari vertrekt, is er weer heel wat kwaliteit weg bij de Rouches. Conclusie: er zal bijgekocht worden, meer dan waarschijnlijk. En dan hebben we misschien meer dan 40 spelers in een rood-wit shirt gezien tegen het einde van het seizoen, al dan niet met een geverfde zijkant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties