Nieuw voorstel op tafel: daar komen PO4 en PO5

Nieuw voorstel op tafel: daar komen PO4 en PO5
Foto: © photonews

De kans is groot dat er een nieuwe competitiehervorming op komst is. Vooraleer jullie beginnen te juichen. We gaan niet terug naar de oude formule. Integendeel: hier komen play-off 4 en play-off 5.

  • play-off 3: geen onderlinge partijtjes meer, meteen eindronde
  • play-off 4: kopie van play-off 2 in Jupiler Pro League
  • play-off 5: degradatie naar derde klasse

De format van de Jupiler Pro League is momenteel amper te begrijpen voor buitenstaanders en dat zal er wellicht niet op verbeteren. De tweedeklassers hebben een voorstel op tafel gelegd voor een competitiehervorming, met play-off 4 en play-off 5.

De reden? De tweedeklassers willen ervoor zorgen dat ploegen - zoals AFC Tubize en Dender destijds - die niet klaar zijn voor de stap naar het hoogste niveau, ook niet kunnen stijgen.

PO3

Maar er is goed nieuws voor de degradatiekandidaten. Play-off 3 zou meteen worden samengevoegd met de eindronde in tweede klasse. Op die manier verdwijnen de vijf onderlinge partijtjes tussen de nummers voorlaatste en laatste in de stand.

PO4 & PO5

Play-off 4 zou dan een kopie worden van play-off 2 in eerste klasse. Met andere woorden: ook het nummer twaalf in de stand krijgt op die manier de kans om nog te promovoren. Al bestaat die kans in de praktijk eigenlijk niet. Tot slot: play-off 5 gaat dan weer om degradatie naar derde klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties