Daar is em! Daar is em! GOAL!! Zo moet Rik De Saedeleer zich hebben gevoeld

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Daar is em! Daar is em! GOAL!! Zo moet Rik De Saedeleer zich hebben gevoeld
Foto: © photonews

Om het jaar met een leuke toets af te sluiten, beschrijven onze journalisten hun meest memorabele voetbalervaring van 2014.

Door Robby Morren

20 november 1985: België schakelt Nederland uit en plaatst zich voor het WK in Mexico na een goal van Georges Grün. Dik 25 jaar omschreef ik deze goal als mijn mooiste voetbalherinnering.

De ontlading werd indertijd nog versterkt door de commentaar van Rik De Saedeleer die in ieders geheugen staat gegrift. "Daar is em! Daar is em! Ik weet zelfs niet wie het is, maar we zijn alweer op weg naar Mexico.  Is 't Grün? 't Is Georges Grün!"

1 juli 2014: België neemt het in Brazilië op tegen de Verenigde Staten. Een fantastische sfeer, al worden de Belgen overstemd door de talrijke dolenthousiaste Amerikaanse fans. Op het veld zijn de Belgen de baas. Prachtig voetbal en kans na kans, maar de bal wil niet tegen de touwen. Tim Howard lijkt onklopbaar.

In de perstribune zitten alle Belgische journalisten in elkaars buurt. We wisselen blikken vol ongeloof uit, de vertwijfeling neemt toe. Hoe is dit mogelijk? Krijgen de Rode Duivels na hun beste match op dit WK alsnog het deksel op de neus?

Verlengingen dan maar. De spanning staat op ieders gezicht te lezen. Minuut 93: Kevin De Bruyne trapt het leer overhoeks tegen de touwen. Het stadion ontploft, wat een ontlading! Nooit eerder schreeuwde ik het uit bij een doelpunt op de perstribune, maar ik  was lang niet de enige.

De legendarische woorden van Rik De Saedeleer schieten door mijn hoofd: 'Daar is em! Daar is em!'. Zo moet Vlaanderens beste voetbalcommentator zich hebben gevoeld toen hij destijds de ontlading van een ganse voetbalnatie verwoordde. Mijn mooiste voetbalherinnering? Sorry, Rik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties