Defour ligt niet wakker van controverse: "Ik hoef geen allemansvriend te zijn"

Caroline Tonnelier
| 22 reacties
Defour ligt niet wakker van controverse: "Ik hoef geen allemansvriend te zijn"
Foto: © SC

Dat Steven Defour niet erg geliefd is bij vele voetbalfans is geweten. Dat lijkt de speler zelf echter weinig te deren. "Ik ben nu gelukkig bij Anderlecht en dat is het belangrijkste", zo laat hij optekenen.

Bij zijn contractbreuk en overstap naar Standard jaagde Steven Defour de Genkse fans tegen zich in het harnas. Dat kunstje deed hij nog eens over afgelopen zomer. Sinds zijn transfer naar Anderlecht lijkt hij voor vele supporters van de Rouches volksvijand nummer één. Maar ook de Anderlecht-aanhang is nog altijd eerder een koele minnaar van de Rode Duivel. 

"Die eerste match met Standard tegen Genk? Geweldig!"

Steven Defour zelf geniet eigenlijk wel een beetje van de controverse, zo laat hij blijken in gesprek met Ben Crabbé tijdens Karakters. De eerste wedstrijd met Standard in Genk vond hij bijvoorbeeld geweldig. "Op het veld geniet ik er dan wel van om die mensen te irriteren, gewoon door de bal aan te raken. Soms dan nog eens met een extra baltoets."

Er is ook in de media heel wat te doen rond zijn persoon. "Soms heb ik het gevoel dat ze me constant willen pakken, ja." Wakker ligt hij er echter niet van. "Ik hoef geen allemansvriend te zijn. Welk nut heeft het?" Bovendien worden de zaken ook wel eens anders voorgesteld dan ze zijn. In het Vier-progamma The Sky is the limit bijvoorbeeld. "Daar werd een volledig vertekend beeld gemaakt, maar voor mij persoonlijk maakt het niet veel uit. Ik heb er wel van geleerd om zo'n dingen nooit meer te doen."

Over Anderlecht-fans: "Ik verwacht niet dat ze gaan applaudiseren"

Bij Anderlecht was hij zeker in het begin niet welkom bij een deel van de fans. In het verleden deed hij dan ook wat straffe anti-Anderlechtuitspraken. "Ik verwacht niet dat zij gaan applaudiseren na wat in het verleden is gebeurd, maar ik zeg wel dat ik mij 90 minuten ga inzetten voor Anderlecht."

Defour zat, in aanwezigheid van Van Holsbeeck, ook al samen met de fans. "Het was een goed gesprek. Zij mogen beslissen of ze mij moeten of niet." Van Holsbeeck heeft er alvast vertrouwen in. "Ik ben ervan overtuigd dat hij de supporters van Anderlecht volledig op zijn hand zal krijgen. Dat is zijn persoonlijkheid, hij zet zich altijd voor tweehonderd procent in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties