Van Veldhoven: "Bepaalde problematiek als je in de winter gevraagd wordt"

Van Veldhoven: "Bepaalde problematiek als je in de winter gevraagd wordt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was al laat toen Westerlo gisteravond Harm van Veldhoven presenteerde als de nieuwe hoofdcoach. Vandaag leidde de tot Belg genaturaliseerde Nederlander voor het eerst de Kempense groep. "Ik wil me hier snel een weg in banen", vertelt de nieuwbakken T1.

De eerste werkdag beviel Van Veldhoven meteen goed. "Ze hebben me hier al gezegend", opent hij bij Voetbalkrant.com met een kwinkslag. "Neen, het gaat goed. Dit is wat ik er ongeveer van verwachtte. Het is prettig om wat korter bij huis aan de slag te gaan."

Na een avontuur bij het Indiase Delhi Dynamos gaat Van Veldhoven opnieuw in zijn achtertuin (nabij Mol, nvdr.) aan het werk. "Het is bijzonder snel gegaan. Maandag hebben ze me voor het eerst gecontacteerd, en op twee dagen tijd was alles beklonken. We zaten meteen op dezelfde golflengte."

Op twee dagen tijd was alles beklonken

Toch zat de oefenmeester niet te wachten op een nieuwe betrekking. "Het was niet van moeten", geeft hij toe. "Ik wilde gewoon niet meteen weer naar het buitenland gaan."

"Als je in de winter gevraagd wordt, weet je dat er een problematiek is. Daar heb je natuurlijk wel wat schrik voor. Op een heel korte periode moet je heel veel zaken ervaren."

Van de problematiek heb je wel wat schrik

Hoe moeilijk wordt de opdracht om midden in het seizoen de touwtjes in handen te krijgen? "Dat kan ik moeilijk inschatten", besluit Van Veldhoven. "Door mijn ervaring hoop ik me hier vlug een weg in te banen."

"Met een bepaalde stijl wil ik de groep zo snel mogelijk leren kennen en iedereen specifiek benaderen. Daarin heb ik het voetbal natuurlijk niet zelf uitgevonden." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties