Waarom Anderlecht nu alles op Scholz zet

Waarom Anderlecht nu alles op Scholz zet
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht is op stage vertrokken zonder nieuwe centrale verdediger en dat lijkt een probleem te worden. Niet zozeer voor de match tegen Lierse, maar wel voor die tegen Standard. Want na de winterstop begint het om de knikkers te gaan en de achterstand op Club Brugge mag ook niet te groot worden.

Anderlecht zet nu alles op Alexander Scholz. Herman Van Holsbeeck zal diep in de buidel moeten tasten om die te halen, maar veel andere opties heeft de manager niet als hij zijn coach tevreden wil houden en een kans op de titel wil maken.

Scholz is immers één van de enigen die onmiddelijk inzetbaar is. De Lokeren-verdediger kan moeiteloos ingepast worden, terwijl een buitenlandse versterking - de voorbeelden zijn legio - altijd een aanpassingsperiode nodig heeft. Daarom richt Van Holsbeeck nu al zijn pijlen op de dure vogel van de Waaslanders.

Enige optie?

Met Mbemba op de Africa Cup en de jonge Nathan De Medina, die nog niet klaar is voor het grote werk, heeft Hasi nog twee overgebleven centrale verdedigers: Olivier Deschacht en Michael Heylen. Leander Dendoncker komt ook in aanmerking, maar verdiende ondertussen zijn strepen op het middenveld.

Als er ook maar iets met één van die drie gebeurt, zit Hasi serieus in de problemen. Behalve bij de komst van Scholz dus, die de Belgische competitie op zijn duimpje kent en bij Lokeren met Maric eveneens een ervaren pion naast zich had. Met Deschacht kan hij dus ook rekenen op een man die hem bij kan staan in het iets andere systeem van Anderlecht. Scholz zou dus wel eens de enige optie kunnen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties