Gouden Praet: "En nu titel nummer vier. Dat zou nogal iets zijn, hé"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Gouden Praet: "En nu titel nummer vier. Dat zou nogal iets zijn, hé"
Foto: © photonews

Dennis Praet pakte gisteren de 61e Gouden Schoen. De middenvelder van RSC Anderlecht had amper vijf schamele puntjes overschot op Victor Vazquez. "En nu wil ik mijn vierde opeenvolgende titel pakken."

Cédric De Volder in Lint

Jawel, het was een razend spannende strijd. Na de eerste stemronde stond Hans Vanaken afgetekend aan de leiding, maar uiteindelijk nam Dennis Praet de snelste lift richting Gouden Schoen. Maar het moet gezegd: het angstzweet brak de middenvelder eventjes uit. 

"Ik moet toegeven dat ik zenuwachtig was", lacht Praet. "Het is allemaal pas op het einde goed gekomen, hé. Het was een nek-aan-nekrace met Victor Vazquez, maar ik ben enorm tevreden met deze bekroning. Al wil ik nog eens herhalen dat Victor de trofee evenzeer had verdiend."

Nochtans is de 20-jarige middenvelder het één en ander gewoon. Praet brak door bij paars-wit en pakte zo maar eventjes drie landstitels op een rij. "Maar dit zorgt toch voor een ander gevoel dan het winnen van de titel. Al was deze prijs zonder het team natuurlijk ook niet mogelijk geweest."

Ik weet dat eerdere winnaars een dipje kenden, maar daar heb ik geen schrik voor

"Voor mij verandert er helemaal niets", gaat Praet onverstoord verder. "Ik weet dat eerdere winnaars een dipje kenden, maar daar heb ik geen schrik voor. Dat werd me overigens ook gezegd bij mijn debuut bij de nationale ploeg."

Het buitenland wenkt ondertussen voor Praet, maar eerst wil hij het paars-witte hoofdstuk afsluiten. "Ik wil nu eerst en vooral mijn vierde titel pakken met Anderlecht. Het zou iets zijn, hé. Meteen vier titels tussen mijn 17 en 21."

Buitenland en de Rode Duivels

"Ik denk trouwens niet dat mijn marktwaarde nu enorm zal stijgen door deze Gouden Schoen", besluit de middenvelder. "Al zullen de buitenlandse clubs het natuurlijk ook vernemen. De Rode Duivels? Marc Wilmots kijkt naar prestaties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties